Χριστουγεννιάτικοι ρυθμοί σε Ρώμη, Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Δρέσδη

Χριστουγεννιάτικοι ρυθμοί σε Ρώμη, Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Δρέσδη
Χριστούγεννα στη Ρώμη bloodua / 123RF

Οι μεγαλουπόλεις έβαλαν τα γιορτινά τους, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Οι μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου στολίστηκαν και ξεκίνησαν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Μάλιστα, αρκετές πόλεις έχουν κάποιες συνήθειες ή και έθιμα, που τηρούν κάθε χρόνο και που αποτελούν το χαρακτηριστικό τους στοιχείο κατά την εορταστική περίοδο.

Ξεχωριστές εικόνες από διάφορες γωνιές σε όλες τις ηπείρους κάνουν τον γύρο του κόσμου, σκορπίζοντας χαμόγελα.

Στην πλατεία της Ρώμης στήθηκε δέντρο 20 μέτρων, με πλήθος κόσμου που μαζεύτηκε για να απολαύσει την έναρξη της εορταστικής περιόδου και με τη χορωδία του Βατικανού να δίνει χριστουγεννιάτικες νότες στην εκδήλωση.

Στη Δρέσδη έφτιαξαν το μεγαλύτερο στόλεν του κόσμου, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό που κάθε χρόνο τέτοια περίοδο έχει την τιμητική του, και το μοίρασαν, κόβοντάς το με ένα τεράστιο μαχαίρι, στο κοινό που παρευρέθηκε.

Στη Βοστώνη αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη ορχήστρα με όργανα τούμπα και, για να “σπάσουν” το ρεκόρ, έπαιξαν πάνω από 5 λεπτά συνεχόμενα την Άγια Νύχτα.

Οι Νεοϋρκέζοι ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και βγήκαν στους δρόμους, πηγαίνοντας από μπαρ σε μπαρ για να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό ποτό, όπως επιτάσσει η “παράδοση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα