Δανία – Επίθεση σε εμπορικό κέντρο: Σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης – Αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας οι αρχές

Δανία – Επίθεση σε εμπορικό κέντρο: Σε ψυχιατρική κλινική ο δράστης – Αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας οι αρχές
Λουλούδια έξω από το εμπορικό κέντρο Field's AP

Σε ειδική ψυχιατρική πτέρυγα κρατείται ο ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στην Κοπεγχάγη. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και πρόθεση να σκοτώσει.

Έγκλειστος σε ψυχιατρείο κρατείται ο άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία τριών ανθρώπων σε πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στη Δανία ντην Κυρική.

Οι αστυνομικές αρχές δηλώνουν ότι πλέον απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύνδεσης με τρομοκρατική ενέργεια.

Ο 22χρονος Δανός, που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ το απόγευμα της Κυριακής εναντίον πολιτών στο εμπορικό κέντρο Field’s, λίγα χιλιόμετρα νότια του κέντρου της Κοπεγχάγης, συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία και πρόθεση να σκοτώσει.

Σύμφωνα με το Reuters, ο 22χρονος προφυλακίστηκε για 24 ημέρες και θα υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, σύμφωνα με τις αρχές. Το δικαστήριο απαγόρευσε τη δημοσίευση του ονόματός του, κάτι που συνηθίζεται σε ποινικές υποθέσεις στη Δανία.

Το περιστατικό συγκλόνισε τη Δανία στο τέλος μιας κατά τα άλλα εορταστικής εβδομάδας κατά την οποία φιλοξένησε τα τρία πρώτα στάδια του ποδηλατικού αγώνα Tour de France και εκατοντάδες χιλιάδες Δανοί βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα.

Ο δράστης σκότωσε δύο 17χρονους και έναν 47χρονο. Άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς, τέσσερα φέρουν σοβαρά τραύματα, μεταξύ των οποίων και ένα 16χρονο κορίτσι. Είκοσι άτομα τραυματίστηκαν, ενώ κόσμος τραυματίστηκε και στην προσπάθειά του να φύγει από το σημείο.

Το περιστατικό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «τρομοκρατική ενέργεια» με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Σόρεν Τόμασεν στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος είχε ενεργήσει μαζί με άλλους.

«Υπήρξε κάποιου είδους συζήτηση και προετοιμασία (από τον ύποπτο) μέχρι αυτό το τρομερό συμβάν», είπε ο Τόμασεν σε συνέντευξη Τύπου χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τα πιθανά κίνητρα του δράστη.

«Η τρέχουσα εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για τυχαία θύματα».

Η επίθεση σημειώθηκε όταν πολλοί νέοι επισκέπτονταν το εμπορικό κέντρο ενόψει μιας συναυλίας που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί εκεί κοντά από τον Βρετανό τραγουδιστή Χάρι Στάιλς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα