David Bowie: Διαμέρισμά του πωλήθηκε για 16,8 εκατομμύρια δολάρια

David Bowie: Διαμέρισμά του πωλήθηκε για 16,8 εκατομμύρια δολάρια
David Bowie το 1973 AP

Διαμέρισμα του θρυλικού τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη πωλήθηκε 16,8 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος το είχε αγοράσει το 1999 στην τιμή των 3,81 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το διαμέρισμα του David Bowie στη Νέα Υόρκη πωλήθηκε 16,8 εκατομμύρια δολάρια μετά από ένα μήνα στην αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent, ο David Bowie αγόρασε την κατοικία στην περιοχή του Μανχάταν Σόχο/Νολίτα το 1999 στην τιμή των 3,81 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο όμιλος ακινήτων Corcoran ανακοίνωσε την πώληση του διαμερίσματος στα μέσα Ιουνίου και ο αγοραστής βρέθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ήταν ένα από τα διαμερίσματα που είχε και στα οποία ζούσε με τη σύζυγό του, το μοντέλο Ιμάν. Το ζευγάρι περνούσε χρόνο επίσης στη γενέτειρα του εκλιπόντος ειδώλου της ροκ, στο Λονδίνο, στο Σίδνεϊ και σε ένα ιδιωτικό νησί στις Γρεναδίνες.

Το διαμέρισμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκεται σε κτίριο εννέα ορόφων στην οδό Λαφαγιέτ, χτίστηκε το 1886 και ήταν αρχικά εργοστάσιο σοκολάτας της Hawley & Hoops προτού μετατραπεί σε πολυκατοικία με 30 διαμερίσματα, τη δεκαετία του 1990.

Το 464 τ.μ. διαμέρισμα έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, κουζίνα μία βιβλιοθήκη και τρεις βεράντες.

Σύμφωνα με το βιβλίο του Γουίλ Μπρούκερ του 2017 «Forever Stardust: David Bowie Across the Universe», ο Μπόουι αγαπούσε να ζει στο Σόχο/Νολίτα. Ένιωθε σαν στο σπίτι του, ημιανώνυμος, μεταξύ των Νεοϋορκέζων που ήταν πολύ χαλαροί όταν συναντούσαν διάσημους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα