Δεν θα ασκηθεί δίωξη στον αστυνομικό που σκότωσε ένα αγοράκι το οποίο κρατούσε ένα ψεύτικο πιστόλι

Δεν θα ασκηθεί δίωξη στον αστυνομικό που σκότωσε ένα αγοράκι το οποίο κρατούσε ένα ψεύτικο πιστόλι

Ο εισαγγελέας έκρινε πως δεν χρειάζεται να οδηγηθεί σε δίκη η υπόθεση λευκού αστυνομικού που σκότωσε 12χρονο μαύρο αγοράκι

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης έναν λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον Νοέμβριο του 2014 στο Οχάιο (βόρεια) ένα μαύρο αγοράκι ηλικίας 12 ετών, τον Ταμίρ Ράις, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του ένα παιχνίδι, που αναπαριστούσε ένα πιστόλι.

«Βασιζόμενο στα αποδεικτικά στοιχεία που εξέτασε ενδελεχώς και στους λόγους που η αστυνομία κατέφυγε στην χρήση φονικής βίας στο πλαίσιο της επιβολής του νόμου, το σώμα των ενόρκων αποφάσισε να μην ασκήσει ποινικές διώξεις» δήλωσε ο εισαγγελέας Τιμ Μακγκίντι, σχετικά με αυτό το περιστατικό που σόκαρε την αμερικανική κοινή γνώμη.

Η απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά το ρεπορτάζ αμερικανικής εφημερίδα που καταδείκνυε πως τα μέλη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου των ΗΠΑ τραυμάτισαν θανάσιμα σχεδόν 1.000 πολίτες μόνο το 2015. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα The Washington Post, περίπου τα 100 από τα θύματα δεν έφεραν απολύτως κανένα όπλο όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα με την αστυνομία.

Τέλος, η έρευνα της Ποστ δείχνει ότι η φυλή συνεχίζει να συνδέεται άρρηκτα με τα κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας: στο 40% των επεισοδίων κατά τα οποία αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν πολίτες, στο στόχαστρο βρίσκονταν άοπλοι μαύροι.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώτα πυροβολούν, μετά ρωτούν. Αστυνομικοί σκότωσαν 12χρονο στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Σχεδόν 1.000 πολίτες νεκροί από αστυνομικούς το 2015

SHARE:

24Media Network