Δεσμούς με τον ISIS επιβεβαιώνει η έρευνα στο σπίτι του Λακντίμ

Σημαία του Ισλαμικού Κράτους (AP Photo, File)
Σημαία του Ισλαμικού Κράτους (AP Photo, File) AP

Βρέθηκε χειρόγραφη διαθήκη όπου δηλώνει πίστη στο «Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε πηγή που συμμετέχει στις έρευνες για τις επιθέσεις σε Καρκασόν και Τρεμπ, στη Γαλλία

«Σημειώματα που παραπέμπουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» και μοιάζουν με πολιτική διαθήκη εντοπίστηκαν κατά την έρευνα στην κατοικία του δράστη των επιθέσεων στην Καρκασόν και στην Τρεμπ, Ραντουάν Λακντίμ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

«Η έρευνα (...) οδήγησε στην ανακάλυψη σημειωμάτων που παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος και μας κάνουν να σκεφθούμε μία [πολιτική] διαθήκη, καθώς και υλικό ψηφιακής υποστήριξης», δήλωσε δικαστική πηγή. Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, «οι ερευνητές βρήκαν μια χειρόγραφη διαθήκη όπου δηλώνει πίστη στο ΙΚ».

Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν τους λόγους για τους οποίους ο μαροκινής καταγωγής 25χρονος Γάλλος πέρασε στην πράξη και αναζητούν ενδεχόμενους συνεργούς. Εμφανιζόμενος ως «στρατιώτης του ΙΚ» ο Ραντουάν Λακντίμ σκότωσε χθες τέσσερις ανθρώπους.

Με τον χαρακτηρισμό "S" (Κρατική Ασφάλεια) λόγω των διασυνδέσεών του με το σαλαφιστικό κίνημα από το 2014, ο Ραντουάν Λακντίμ παρακολουθείτο για ένα διάστημα από τις αρχές επειδή υπήρχαν υποψίες για ριζοσπαστικοποίησή του αλλά από την παρακολούθησή του δεν είχε προκύψει κάποια ένδειξη που να θεωρηθεί προάγγελος βίαιων ενεργειών.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε ήδη από χθες η τζιχαντιστική οργάνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Κρύφτηκαν σε αποθήκη-ψυγείο για να γλιτώσουν

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία: Ανέλαβε την ευθύνη η Daesh

Μακρόν: Η χώρα μας δέχτηκε ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση

Υπέκυψε στα τραύματά του ο αστυνομικός ήρωας που πήρε τη θέση των ομήρων στη Γαλλία

Ρεντουάν Λακντίμ: Ποιος είναι ο τζιχαντιστής που αιματοκύλισε την Τρεμπ

SHARE:

24Media Network