Δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο

Δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο

Το USS Carl Vinson έφτασε στον Κόλπο, χωρίς να περάσει τα Στενά του Ορμούζ. Αυξάνεται η ένταση στην περιοχή

Ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το "USS Carl Vinson", έφτασε στην περιοχή ευθύνης του 5ου αμερικανικού στόλου, που καλύπτει την Ερυθρά Θάλασσα, τη Θάλασσα του Ομάν και τον Κόλπο, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μια κίνηση "ρουτίνας".

Συνοδευόμενο από ένα καταδρομικό και ένα αντιτορπιλικό και μεταφέροντας περίπου 80 αεροπλάνα και ελικόπτερα, το Carl Vinson, έφτασε τη Δευτέρα στην περιοχή, κυρίως για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο 5ος αμερικανικός στόλος.

Δεν βρίσκεται "στον Κόλπο" και ως εκ τούτου δεν έχει προς το παρόν περάσει τα Στενά του Ορμούζ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πλοίαρχος Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Το Carl Vinson, θα αντικαταστήσει ένα άλλο αεροπλανοφόρο, το USS John Stennis, το οποίο βρίσκεται ακόμη στην περιοχή, σύμφωνα με τον πλοίαρχο Κίρμπι.

"Η αναπτυξή του στην περιοχή είναι κίνηση ρουτίνας, είχε προγραμματιστεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, και δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "το γεγονός ότι υπάρχουν δύο αεροπλανοφόρα στον τομέα αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά το Ιράν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βομβιστική επίθεση με στόχο καθηγητή πανεπιστημίου

SHARE:

24Media Network