Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητάει ο Φάρατζ

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητάει ο Φάρατζ
Former UKIP leader and current MEP Nigel Farage speaks with the media outside EU headquarters in Brussels on Monday, Jan. 8, 2018. Farage will meet with European Union chief Brexit negotiator Michel Barnier on Monday to discuss Brexit. (AP Photo/Virginia Mayo) AP Photo/Virginia Mayo

Με μία νέα επίθεση κατά τον πολιτικών του αντιπάλων, ο πρώην επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών υποστήριξε ότι ένα νέο δημοψήφισμα θα τους υποχρέωνε πλέον να αποδεχθούν το Brexit

Τη διεξαγωγή ενός νέο δημοψηφίσματος για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση ζήτησε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, που πρωτοστάτησε στο δημοψήφισμα για το Brexit το 2016, στην περίπτωση ενός νέου δημοψηφίσματος ακόμη περισσότεροι άνθρωπο θα ψήφιζαν αυτή τη φορά υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, βάζοντας τέλος στην “κλάψα” όσων επιμένουν υπέρ της παραμονής.

“Καταλήγω στην άποψη ότι ίσως πρέπει να κάνουμε ένα νέο δημοψήφισμα. Θα έλυνε το ζήτημα οριστικά, τουλάχιστον για μία γενιά” έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φάρατζ.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή όπου επιτέθηκε στους υπέρμαχους της παραμονής στην EE, λέγοντας ότι “κάτι Κλεγκ, κάτι Μπλερ, δεν θα τα παρατήσουν ποτέ”.

Κατηγόρησε δε τους πολιτικούς του αντιπάλους για για “γκρίνια” και “κλάψα” υποστηρίζοντας ότι με ένα νέο δημοψήφισμα θα λύνοντας οριστικά οι αντιρρήσεις τους για το Brexit.

Φωτό: AP Photo/Virginia Mayo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα