Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Παρίσι

Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Παρίσι

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της Γαλλίας σήμερα προκειμένου να καταδικάσουν τα επεισόδια βίας στη Γάζα

Διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία υπέρ των Παλαιστινίων συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας στο Παρίσι αφού αψήφησαν την απαγόρευση που είχαν επιβάλει οι αρχές για μια προγραμματισμένη διαδήλωση κατά των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένας φωτογράφος του πρακτορείου Reuters είπε ότι οι διαδηλωτές στο βόρειο Παρίσι εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της Γαλλίας σήμερα προκειμένου να καταδικάσουν τα επεισόδια βίας στη Γάζα, αψηφώντας την απαγόρευση που είχε επιβληθεί μετά τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα μπροστά από δύο συναγωγές στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι κατανοεί τις συναισθηματικές αντιδράσεις απέναντι στους θανάτους εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας αλλά δεν θα επιτρέψει η βία να εξαπλωθεί στη Γαλλία.

«Για αυτό ακριβώς ζήτησα από τον υπουργό Εσωτερικών, μετά τη διενέργεια έρευνας, να διασφαλίσει ότι τέτοιες διαδηλώσεις δεν θα λάβουν χώρα» δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Τσαντ.

Χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν ωστόσο τις προειδοποιήσεις των αρχών και συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα φωνάζοντας «Ισραήλ, δολοφόνε» μπροστά από τα οδοφράγματα της αστυνομίας. Πορείες πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 12 πόλεις, από τη Λιλ στα βόρεια έως τη Μασσαλία στη νότια και τη Λυόν στα κεντρικά ή το Στρασβούργο στα ανατολικά.

«Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι» ή «η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει» ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους πολίτες τους για τον κίνδυνο των συγκρούσεων και της βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων στη Γαλλία σήμερα.

«Απευθύνουμε συστάσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν αυτές τις διαδηλώσεις και να είναι προσεκτικοί στην περίπτωση που βρεθούν κοντά σε οποιαδήποτε διαδήλωση» αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Ορισμένες διαδηλώσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την άδεια των γαλλικών αρχών. Για αυτό το λόγο, και εξαιτίας του υπάρχοντος πολιτικού πλαισίου στη Μέση Ανατολή, αυθόρμητες συγκρούσεις και ξεσπάσματα βίας δε μπορούν να αποκλειστούν» προσθέτει η πρεσβεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network