Δίας: Αυτό είναι το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο – Έχει το μέγεθος ανθρώπου

Δίας: Αυτό είναι το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο – Έχει το μέγεθος ανθρώπου
Ο Δίας Youtube / @Guinness World Records

Ο Δίας ανακηρύχθηκε ως ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Έχει ύψος 1,04 μέτρο και ζυγίζει 90 κιλά. Ποια είναι η ιστορία του.

Η Brittany Davis λαχταρούσε πάντοτε ένα μεγάλο σκυλί και τελικά η μοίρα έφερε στην αγκαλιά της ένα από τα μεγαλύτερα σκυλιά της ράτσας Μεγάλος Δανός.

Η ιστορία της ξεκινά από τη στιγμή που ο αδερφός της χτύπησε μια μέρα την πόρτα του σπιτιού της και της έδωσε ένα κουτάβι τριών μηνών της εν λόγω ράτσας. Ο αδερφός της τον είχε πάρει από έναν φίλο του, του οποίου ο σκύλος είχε πρόσφατα γεννήσει πέντε κουτάβια.

Το συγκεκριμένο κουτάβι ζύγιζε περίπου 11 κιλά και τα μάτια της Davis επικεντρώθηκαν αμέσως στα τεράστια πόδια του.

“Το να πω ότι εξεπλάγην είναι λίγο”, είπε η 36χρονη Davis, η οποία ζει στο Μπέντφορντ του Τέξας και ονόμασε το κουτάβι Δία, από τον γνωστό Έλληνα Θεό.

“Ήταν το μεγαλύτερο κουτάβι, ένα ατημέλητο, γλυκό, ασυντόνιστο και αξιαγάπητο σκυλί, όπως ήθελα πάντα ήθελα”, είπε η Davis. Δεν της πέρασε από το μυαλό τότε, ότι το σκυλί θα έφτανε το μέγεθος ενός ανθρώπου.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ανακήρυξε τον 2,5 ετών Δία τον ψηλότερο σκύλο στον κόσμο με ύψος 1,04 μέτρο, ενώ ζυγίζει περίπου 90 κιλά.

Ο πατέρας της Davis υπέβαλε έγγραφα στις αρχές Ιανουαρίου, κάνοντας αίτηση για το Ρεκόρ Γκίνες, το οποίο κατείχε προηγουμένως ο Φρέντι, ένας Μεγάλος Δανός από το Ηνωμένο Βασίλειο που είχε ύψος 103,5 εκατοστά. Ο Φρέντι πέθανε σε ηλικία 8 ετών τον Ιανουάριο του 2021.

Ο πατέρας της σκέφτηκε ότι ο Δίας ίσως είχε μια ευκαιρία στον τίτλο, επειδή οι άνθρωποι σταματούν συνέχεια την Davis και της λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τόσο μεγάλο σκύλο.

“Το να επισημοποιηθεί ότι είναι ο μεγαλύτερος σκύλος στον κόσμο ήταν κάτι φοβερό. Για μένα, είναι απλώς ένα γιγάντιο, ευγενικό σκυλί που νομίζει ότι είναι κουτάβι και του αρέσει να κάθεται στην αγκαλιά των ανθρώπων”, είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα