Διαζύγιο Γκέιτς: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία που θα μοιράσει το ζευγάρι

Διαζύγιο Γκέιτς: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία που θα μοιράσει το ζευγάρι
Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς Elaine Thompson / Associated Press

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς χωρίζουν μετά από 27 χρόνια γάμου. Η κοινή ανακοίνωση και η αντίδραση της μεγαλύτερης κόρης τους. Πόσο αξίζει η περιουσία τους και τι περιλαμβάνει.

Σαν “βόμβα” έπεσε η είδηση πως ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς αποφάσισαν να χωρίσουν μετά από 27 χρόνια γάμου. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και η σύζυγός εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησαν την απόφασή τους, ενώ ανέφεραν πως “δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι”.

Η ανάρτηση του Μπιλ Γκέιτς

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο 65χρονος Γκέιτς, δημοσίευσε την ανακοίνωση του ιδίου με της 56χρονης συζύγου του, που αναφέρει τα εξής:

“Έπειτα από πολλή σκέψη και δουλειά πάνω στη σχέση μας, αποφασίσαμε μαζί να βάλουμε τέλος στο γάμο μας. Αυτά τα 27 χρόνια μεγαλώσαμε τρία υπέροχα παιδιά και χτίσαμε ένα Ίδρυμα με δραστηριότητες σε ολόκληρο τον πλανήτη για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να διάγουν υγιή και παραγωγικό βίο. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην αποστολή αυτή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί στο ίδρυμα, ωστόσο δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να εξελιχθούμε περαιτέρω σαν ζευγάρι. Ζητάμε να μας δοθεί χώρος και να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή της οικογένειας μας καθώς ξεκινάμε στη νέα φάση της ζωής μας”.

Η αντίδραση της κόρης τους, Τζένιφερ

Η Τζένιφερ Γκέιτς, η μεγαλύτερη από τα τρία παιδιά του ζευγαριού, προχώρησε αργότερα σε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αναφέροντας πως “ήταν μια δύσκολη περίοδος για την οικογένεια” και ζητώντας σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους. Τα αδέλφια της, ο 21χρονος Ρόρι και η 18χρονη Φίμπι δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση για τον χωρισμό των γονιών τους.

Στο insta story της, η 25χρονη Τζένιφερ δηλώνει:

“Γεια σας φίλοι. Πολλοί από εσάς έχετε ήδη ακούσει ότι οι γονείς μου χώρισαν. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλη την οικογένεια. Ακόμη μαθαίνω πώς θα υποστηρίξω καλύτερα τα δικά μου συναισθήματα όπως όλα τα μέλη της οικογένειάς μας αυτή την περίοδο και είμαι ευγνώμων για το χώρο που μου αφήνουν για να το κάνω. Δεν θα σχολιάσω προσωπικά περαιτέρω τίποτα που έχει να κάνει με το διαζύγιο, αλλά θα ήθελα να ξέρετε ότι οι ευγενικές κουβέντες σας και η υποστήριξή σας είναι τα πάντα για εμένα. Ευχαριστώ για την κατανόηση σε ότι αφορά στην επιθυμία μας για ιδιωτικότητα ενώ διαχειριζόμαστε και προχωράμε προς την επόμενη φάση της ζωής μας. Με αγάπη και σεβασμό, Τζεν”.


Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Τι περιλαμβάνει η περιουσία τους

Η περιουσία του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς εκτιμάται ότι “αγγίζει” τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, που απέκτησαν πρόσβαση στην αίτηση διαζυγίου τους, το ζευγάρι δεν είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, κάτι που συνηθίζεται στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, το ζευγάρι φέρεται να έχει υπογράψει κάποιο συμφωνητικό χωρισμού, το οποίο περιλαμβάνει πιθανόν το περιουσιακό μερίδιο του καθενός, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Μπιλ Γκέιτς θεωρείται ο 4ος πλουσιότερος άνδρας στον κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα Forbes. Ο διαμοιρασμός των περιουσιακών στοιχείων των Γκέιτς, αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος από τότε που ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του Μακένζι χώρισαν στα μέσα του 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στην περιουσία του ζευγαριού περιλαμβάνονται ακίνητα και γη σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, ιδιωτικά τζετ και σούπερ γιοτς, μια σπάνια συλλογή έργων τέχνης (ανάμεσά τους και ένα βιβλίο που ανήκε στον Λεονάρντο ΝταΒίντσι) και ένα στόλος πολυτελών αυτοκινήτων (μεταξύ των οποίων και μία Porsche). Η εφημερίδα σημειώνει, επίσης, πως ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης κάτοχος αγροτικών εκτάσεων στις ΗΠΑ, με πελώρια στρέμματα σε 18 διαφορετικές πολιτείες.

Το ζευγάρι διαθέτει επαύλεις στην Ουάσινγκτον, τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια και το Γουαϊόμινγκ, ενώ κύρια κατοικία της οικογένειάς τους βρίσκεται στα περίχωρα του Σιάτλ και είναι γνωστή ως Xanadu 2.0. Η έπαυλη των 6.100 τετραγωνικών μέτρων έχει θέα στη λίμνη Ουάσιγκτον στη Μεδίνα και σήμερα αξίζει 125 εκατομμύρια.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς είναι συμπρόεδροι και διαχειριστές του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Bill και Melinda Gates Foundation, ενός από τα πιο ισχυρά φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το 2000. Το ίδρυμα διαθέτει σήμερα πάνω από 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με μια φορολογική δήλωση που επικαλέστηκε το CNBC. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι στη δήλωσή τους, θα συνεχίσουν να προσφέρουν έργο μέσω του ιδρύματός τους, παρά το διαζύγιό τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι έχει δεσμευτεί να μην αφήσει όλη την περιουσία του στα παιδιά του. Συγκεκριμένα, οι Γκέιτς σκοπεύουν να αφήσουν από 10 εκατομμύρια δολάρια στο καθένα από τα τρία παιδιά τους μετά τον θάνατό τους, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα