Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: Στέλνει επιθεωρητές για να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας περί "βρώμικης βόμβας"

Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: Στέλνει επιθεωρητές για να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας περί "βρώμικης βόμβας"
AP PHOTO/ANNA SZILAGYI

Τις καταγγελίες της Μόσχας ότι το Κίεβο κατασκευάζει "βρώμικη βόμβα" θα διερευνήσει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας. Επίσκεψη σε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις της.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA) πρόκειται να στείλει τις προσεχείς ημέρες επιθεωρητές σε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες της Μόσχας ότι το Κίεβο κατασκευάζει «βρόμικη βόμβα», κάτι που η ουκρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά. Μάλιστα, η ουκρανική κυβέρνηση προσκάλεσε εμπειρογνώμονες του IAEA, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει.

«Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας είναι ενήμερος για τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν την Κυριακή από τη Ρωσική Ομοσπονδία σχετικά με τις εικαζόμενες δραστηριότητες σε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του IAEA, στην οποία επισημαίνεται ότι και οι δύο εγκαταστάσεις υπόκεινται σε ελέγχους του και μία εξ αυτών είχε επιθεωρηθεί τον προηγούμενο μήνα.

ADVERTISING

«Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας πρόκειται να επισκεφθεί τις (συγκεκριμένες) εγκαταστάσεις τις επόμενες ημέρες» υπογραμμίζεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία, Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network