Δικαίωμα να είναι...απεριποίητοι οι αστυνομικοί

Δικαίωμα να είναι...απεριποίητοι οι αστυνομικοί

Αστυνομικοί της Βικτόριας διεκδικούν το δικαίωμα να αφήνουν γένια και αλογοουρά!

Αστυνομικοί με γένια και κοτσίδες εμφανίστηκαν σήμερα σε εργατικό δικαστήριο της Μελβούρνης για να προσβάλουν την απόφαση η οποία τους υπαγορεύει να έχουν περιποιημένα γένια.

Οι αστυνομικοί επιδιώκουν να ακυρώσουν δικαστική απόφαση του Ιανουαρίου, η οποία επιτρέπει μόνο σε Ινδούς Σιχ και σε άτομα με κάποια δερματική πάθηση, μεταξύ των 14.000 αστυνομικών του Σώματος της Βικτόριας, να έχουν απεριποίητες τρίχες στο πρόσωπο.

Το συνδικαλιστικό τους όργανο ανακοίνωσε ότι οι 16 εν λόγω αστυνομικοί προσέφυγαν οι ίδιοι στο δικαστήριο και δεν εκπροσωπούνται από το σωματείο τους.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ο επικεφαλής του Σώματος Κέν Λέι παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματά τους αλλάζοντας τους κανονισμούς που είχε ορίσει ο προκάτοχός του.

Όπως δήλωσε στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Λέι, υπήρχαν αστυνομικοί "που έμοιαζαν περισσότερο με μηχανόβιους παρά με αστυνομικούς. Εδειχναν απεριποίητοι".

Οι 16-που προέρχονται απ΄όλες τις τάξεις του Σώματος-εξαιρούνται από το μέτρο μέχρι να λυθεί δικαστικώς η υπόθεσή τους. Έχουν, πάντως, δεσμευτεί να κουρευτούν και να ξυριστούν αν χάσουν τη δίκη.

SHARE:

24Media Network