“Δημοσιογράφοι” επιμένουν πως η σφαγή στο Πάρκλαντ δεν έγινε ποτέ και ότι οι μαθητές ήταν ηθοποιοί

“Δημοσιογράφοι” επιμένουν πως η σφαγή στο Πάρκλαντ δεν έγινε ποτέ και ότι οι μαθητές ήταν ηθοποιοί
FILE - In this July 20, 2016 file photo, Conservative political commentator Laura Ingraham speaks during the third day of the Republican National Convention in Cleveland. Ingrahams next book is a tribute to President Donald Trump, and a warning. The conservative commentators Billionaire at the Barricades: The Populist Revolution is the first major acquisition by the new All Points Books imprint at St. Martins Press. All Points, which will specialize in politics and current affairs, told The Associated Press on Friday, April 7, 2017, that the book is scheduled for October 10.(AP Photo/J. Scott Applewhite, File) AP

Τα παιδιά που επέζησαν από την επίθεση σε σχολείο στο Parkland έχουν αποφασίσει να μην παραιτηθούν, των δράσεων τους, αν δεν αλλάξει κάτι στο νόμο για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Όσοι έχουν ενοχληθεί εξαπολύουν επιθέσεις για την αποδόμηση αυτών των εφήβων. Στο "παιχνίδι" μπήκε και η Laura Ingraham, γνωστή ως "Trump before Trump".

Oι μαθητές του Parkland έχουν γίνει πολύ ενοχλητικοί για την κυβέρνηση και το λόμπι της βιομηχανίας των όπλων, στις ΗΠΑ, με το κίνημα #NeverAgain και τις συνεχόμενες δράσεις. Είναι πια τόσο ενοχλητικοί που δέχονται καθημερινά κύμα επιθέσεων (με θεωρίες συνωμοσίας), σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και social networks.

To highlight της υπερπροσπάθειας που κάνουν κάποιοι να τους αποδομήσουν αναφέρει ότι… είχε στηθεί σκηνικό στο Stoneman Douglas High School, με ηθοποιούς. Ναι, καλά καταλάβατε. Υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως δεν έγινε τίποτα, στην πραγματικότητα. Πως ήταν θεατρικό -τύπου. Μολονότι υπάρχουν 18 νεκροί, καθώς πριν λίγα εικοσιτετράωρα μια έφηβη υπέκυψε στα τραύματα της.

Η κατάσταση έγινε χειρότερη από την ημέρα που διοργάνωσαν τη μεγαλύτερη κινητοποίηση νέων ανθρώπων στις ΗΠΑ (το March for Our Lives), μετά εκείνης που είχε γίνει για τον πόλεμο στο Vietnam. Και τότε αυτοί που ενοχλούνται έβγαλαν τα μεγάλα “όπλα”. Ένα ήταν η Laura Ingraham.

Conservative political commentator Laura Ingraham walks on stage during the third day of the Republican National Convention in Cleveland, Wednesday, July 20, 2016. (AP Photo/J. Scott Applewhite) AP

Η Ingraham δηλώνει παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών. Aπό τις 30/10 του 2017 είναι η οικοδέσποινα του “The Ingraham Angle”, talk show που πρόσθεσε στο πρόγραμμα της το Fox News, στην prime time. Ήταν η ημέρα που τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα έγραψαν πως “ο Rupert Murdoch πήρε ξεκάθαρη θέση, ως προς τον εμφύλιο των Ρεπουμπλικάνων”. Τάχθηκε υπέρ του Trump. Βλέπετε, η Ingraham είχε γίνει ήδη γνωστή ως “Trumpist”. Δηλαδή, φανατική οπαδός του Πλανητάρχη. Αν υποθέσουμε πως είχε μείνει ένας που να αμφισβητεί τις πολιτικές πεποιθήσεις της 54χρονης, κατάλαβε επακριβώς περί τίνος πρόκειται το πρωί της Τετάρτης 28/3, όταν “τιτίβισε” πως o David Hogg, εκ των μαθητών που έζησαν την επίθεση του Nikolas Cruz στο Parkland “απορρίφθηκε από τέσσερα κολέγια, στα οποία είχε κάνει αίτηση και τώρα κλαίγεται για αυτό”. Σε παρένθεση εξήγησε πως ο βαθμός του στις γενικές εξετάσεις (4.2) ήταν πολύ χαμηλός για το UCLA και πρόσθεσε link ιστοσελίδας ακροδεξιών πεποιθήσεων. Σημειωτέον, το άριστα είναι το 5.

Ο Hogg, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των μαθητών του Parkland που δεν αφήνει την Αμερική να ξεχάσει, απαιτώντας αλλαγές στη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, απάντησε αμέσως. Κάλεσε τις εταιρίες που σπονσοράρουν την εκπομπή της Ingraham να την “μποϊκοτάρουν”. Η συνέχεια αφορούσε την έξοδο πέντε επιχειρήσεων (TripAdvisor, Wayfair, Hulu, Nestle και Nutrish). Όλες ανακοίνωσαν την αποχώρηση, αλλά και το λόγο αυτής. Για παράδειγμα, η Wayfair ενημέρωσε ότι “η απόφαση ενός ενήλικα να ασκήσει προσωπική κριτική σε μαθητή σχολείου που έχει “χάσει” συμμαθητές του σε μια ανείπωτη τραγωδία δεν συνάδει με τις αξίες μας”. Μια έκτη, η Expedia ενημέρωσε πως είχε ήδη αποσύρει τις διαφημίσεις -χωρίς να πει πότε το έκανε. Κατόπιν τούτων, η παρουσιάστρια ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη 29/3 το απόγευμα. Τότε απολογήθηκε “αν τυχόν εκνεύρισα ή πλήγωσα τον Hogg ή όποιο άλλο γενναίο θύμα του Parkland, με το tweet μου”.

Ο David Hogg υψώνει το χέρι του, μετά την ομιλία του στο "March for Our Lives", στις 24/3 του 2018. AP

Για να καταλάβετε πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει τα παιδιά που έζησαν την τραγωδία του Parkland, πόσο έχουν ανησυχήσει αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, λαός ανθρώπων έχει πληρωθεί για να αμαυρώσει τη φήμη τους. Να τα αποδομήσει. Ο Hogg, πέραν της επίθεσης που δέχθηκε από την Ingraham, έγινε στόχος κόσμου που παρεξήγησε το υψωμένο (με γροθιά) δεξί χέρι, στο τέλος της ομιλίας του στο “Μarch for Our Lives” (πολλοί τον αποκάλεσαν “ναζί”). Είχε προηγηθεί η πληροφορία ότι δεν ήταν στο σχολείο την ημέρα που ο Cruz δολοφόνησε 17 μαθητές και υπαλλήλους του Marjory Stoneman Douglas High School.

Θεωρίες συνωμοσίας έχουν προκύψει και για την Emma González, το κορίτσι με το ξυρισμένο κεφάλι που θυμίζει και ξαναθυμίζει πως “σε διάστημα μικρότερο των 6 λεπτών, χάσαμε 17 ανθρώπους μας, στο σχολείο μας”. Την κατηγόρησαν για τη σημαία της Κούβας που ήταν ραμμένη στο μανίκι του μπουφάν της -χώρα καταγωγής της. Ο Ρεπουμπλικανός Steve King της επιτέθηκε, λέγοντας ότι “έτσι είσαι όταν υποστηρίζεις πως έχεις κληρονομιά από την Κούβα, αλλά δεν μιλάς ισπανικά και αγνοείς το γεγονός πως οι πρόγονοί σου εγκατέλειψαν το νησί, όταν η δικτατορία μετέτρεψε τη χώρα σε φυλακή, όταν πήρε από τους πολίτες τα όπλα και άρα το δικαίωμα στην αυτοάμυνα”. Κάποιοι άλλαξαν και μια φωτογραφία της (για την Teen Vogue), στην οποία εμφανιζόταν να σκίζει το αμερικανικό Σύνταγμα. Τελικά, έσκιζε ένα στόχο.

Πίσω στην Ingraham έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε την ιστορία της, για να καταλάβετε τους λόγους που δεν διστάζει να φτάσει στα άκρα, για να υπερασπιστεί τους Ρεπουμπλικάνους. Ακόμα και όταν αυτό είναι φύσει αδύνατο να συμβεί, καθώς αφορά ζωές που χάνονται σε σχολεία της χώρας.

Είναι αυτή που είπε στον LeBron James να σκάσει και να αρκεστεί στις ντρίμπλες

Τα τελευταία χρόνια ο ακτιβισμός ανθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη (ΝΒΑ), με τα μέλη του να έχουν άποψη και να την καταθέτουν. Κάτι που δεν γινόταν παλαιότερα -όταν όλοι οι stars μιλούσαν μόνο για τη δουλειά τους. Ένας από τους NBAers που δεν παραλείπουν να υπογραμμίζουν τα κακώς κείμενα, είναι… ένας από τους πιο επιτυχημένους Αμερικανούς αθλητές όλων των εποχών, γνωστός ως LeBron James.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο ESPN ο “Βασιλιάς” (παρατσούκλι του James), είχε μιλήσει για την οικογένεια του, τον πλούτο του και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο όποιος μαύρος είναι διάσημος στις ΗΠΑ. Εστίασε και στην ύβρη που είχαν γράψει με σπρέι κάποιοι, στην εξώπορτα της έπαυλης του στο Λος Αντζελες (niger), όπως φυσικά και στην πολιτική του Trump. Χαρακτηριστικά είχε πει πως “η Νο1 δουλειά στην Αμερική δόθηκε σε άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει τους ανθρώπους. Κάποια από τα σχόλια του είναι διασκεδαστικά έως τρομακτικά”.

Ο Trump δεν πρόλαβε να απαντήσει (κάτι που συνηθίζει να κάνει), γιατί… έβαλε πλάτη η Ingraham, λέγοντας στην εκπομπή της πως οι μπασκετμπολίστες είναι αγράμματοι και σπάνια γίνονται κατανοητοί. Κατέληξε στο “είναι ανόητο να ζητάς πολιτική συμβουλή από κάποιον που πληρώνεται 100 εκατ. δολ. το χρόνο για να ντριμπλάρει. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλοι αυτοί είναι να κρατήσουν τα πολιτικά σχόλια για τους εαυτούς τους. Σκάστε και κάντε ντρίμπλες”.

H απάντηση του James ήταν η εξής: “Στην αρχή, όταν έμαθα τα νέα, έβαλα τα γέλια. Μετά είδα το video και άκουσα ακριβώς πώς έγινε η διατύπωση. Για αρχή, δεν είχα ιδέα ποια είναι ή τι κάνει. Οπότε, νίκησε αυτή την υπόθεση. Τώρα τη ξέρω {…}. Επιστρέψαμε σε αυτά για τα οποία μιλάω όλα αυτά τα χρόνια. Μου επέτρεψε να μάθω πως ό,τι έχω πει, είναι σωστό. Το σίγουρο είναι πως δεν θα σκάσουμε και θα αρκεστούμε στο να ντριμπλάρουμε. Έχω σημασία για την κοινωνία, για τόσα πολλά παιδιά που νιώθουν πως δεν έχουν διέξοδο και χρειάζονται κάποιον να τους αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Το καλύτερο που έκανε ήταν να με βοηθήσει να στρέψω την προσοχή σε αυτά τα ζητήματα”. Βλέπετε, ο σάλος ξέσπασε εν μέσω All Star Weekend, διοργάνωση που συγκεντρώνει τους καλύτερους παίκτες, του καλύτερου πρωταθλήματος και άρα την προσοχή εκατομμυρίων φαν του μπάσκετ.

Εξέθεσε όλους τους gay συμμαθητές της

Γεννήθηκε στο Glastonbury, πόλη 32.427 κατοίκων που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Connecticut, 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Hartford, πρωτεύουσα του Connecticut. Μεγάλωσε εκεί με τη -σερβιτόρα- μητέρα της. Η πρώτη επαφή που είχε με τη δημοσιογραφία ήταν στην -συντηρητική- εφημερίδα του σχολείου της (Dartmouth Review). Είχε στείλει ένα συνεργάτη της, ως μυστικό πράκτορα σε συνάντηση της LGBTQ κοινότητας. Μετά δημοσίευσε τα ονόματα όσων παρέστησαν. Χωρίς να τους έχει ρωτήσει. Για την ιστορία, η συνάντηση αυτή είχε αρχίσει με όρκο εμπιστευτικότητας μεταξύ των παρευρισκομένων. Δεν νοιάστηκε. Και όταν της είπαν πως εξέθεσε κόσμο -που δεν είχε προλάβει ή δεν ήθελε να αποκαλυφθεί-, απάντησε “αυτή είναι η ελευθερία του τύπου”.

Παρεμπιπτόντως, είχε γίνει ήδη γνωστή στο σχολείο της ως “ομοφοβική” (για την ακρίβεια, συμμαθητές της είχαν πει ότι είχε τις πιο ακραίες αντί-ομοφυλοφιλικές απόψεις “και απέφευγε να πάει σε εστιατόριο, όπου δούλευαν γυναίκες που εκείνη πίστευε πως είναι ομοφυλόφιλες”), βάσει σχετικών άρθρων που είχε γράψει και δημοσιεύσει. Το 1997 ζήτησε συγγνώμη, με άρθρο της στην The Washington Post. Ενημέρωσε πως “άλλαξα άποψη, αφότου έγινα μάρτυρας της αξιοπρέπειας, της πίστης και του θάρρους που επέδειξανο αδελφός μου, Curtis και ο σύντροφος του, οι οποίοι έδωσαν μάχη με το AIDS”. Ξέρετε τι λένε για το karma.

“Trump before Trump”

Φοίτησε στο University of Virginia, στο τμήμα της νομικής και εργάστηκε για τον Clarence Thomas, μέλος του ανώτατου δικαστηρίου. Έγινε μεσίτρια πριν ανακαλύψει την αγάπη της για το ραδιόφωνο. Απέκτησε σχέσεις με την Washington, έγραφε τις ομιλίες για το Σύμβουλο Εσωτερικής Πολιτικής της κυβέρνησης του Ronald Reagan. Ακολούθως, αξιοποίησε το πτυχίο της σε δικηγορική εταιρία με έδρα τη Νέα Υόρκη και το 1995 έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό των New York Times (με ένα λεοπάρ μίνι και με αφορμή ιστορία για νεαρούς συντηρητικούς). Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, έγινε σχολιαστής στο CBS και απέκτησε δικό της πρόγραμμα στο MSNBC. Έπειτα ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και το 2008 σύναψε την πρώτη συνεργασία με το Fox News. Την τελευταία δεκαετία κυκλοφορεί ως “Trump before Trump”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα