Τα δάκρυα δημοσιογράφου του CNN για τη νίκη Μπάιντεν: “Σήμερα είναι μία καλή μέρα”

Τα δάκρυα δημοσιογράφου του CNN για τη νίκη Μπάιντεν: “Σήμερα είναι μία καλή μέρα”

Ένας μαύρος δημοσιογράφος συγκλονίζει με το λόγο του λίγα λεπτά αφότου "κλείδωσε" η νίκη του Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές. "Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν", είπε.

Ένα συγκλονιστικό ξέσπασμα είχε ο Βαν Τζόουνς, μαύρος δημοσιογράφος του CNN, συγγραφέας και δικηγόρος με την είδηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του 2020.

Στο βίντεο διάρκειας περίπου 2 λεπτών, ο Βαν Τζόουνς φανερά συγκινημένος μιλάει για μία πιο όμορφη μέρα που ξημερώνει από αύριο, μία ημέρα “πιο εύκολη για όσους είναι γονείς, πιο εύκολη για όσους ανήκουν σε μειονότητες. Κάνει ειδική μνεία στον Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και σε όλους όσοι πλέον “θα μπορούν να αναπνεύσουν με μεγαλύτερη ευκολία. Μιλάει, με δάκρυα στα μάτια, για μία καλή ευκαιρία να γίνει μία νέα αρχή στην Αμερική.

“Από σήμερα είναι ευκολότερο να είσαι γονιός. Ευκολότερο να είσαι μπαμπάς. Από σήμερα είναι ευκολότερο να πεις στα παιδιά σου ότι η ποιότητα χαρακτήρα είναι αυτό που μετράει, ότι να λέει κανείς την αλήθεια είναι αυτο που έχει σημασία, όπως και το να είναι κανείς καλός άνθρωπος. Αν είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν είσαι παρείσακτος για τον Πρόεδρο. Αν είσαι μετανάστης δεν θα φοβάσαι μην σε στείλουν πίσω χωρίς λόγο. Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σε όσους έχουν υποφέρει. Δεν είναι μόνο ο Τζορτζ Φλόιντ. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Άνθρωποι που έβγαιναν από το σπίτι και φοβούνταν να δείξουν την καταγωγή τους. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Να μπορούμε να αισθανόμαστε ειρήνη. Είναι μία καλή ευκαιρία για ένα Restart. Λυπάμαι ειλικρινά για τις ζωές που χάθηκαν”.

Γεννηθείς το 1968 ο Βαν Τζόουνς είναι Αμερικανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και δικηγόρος. Υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για τις Πράσινες Εργασίες το 2009. Έχει ιδρύσει αρκετούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, όπως το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Color of Change.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα