Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Ισραήλ μετά τις δηλώσεις Λαβρόφ για τις “εβραϊκές ρίζες του Χίτλερ”

Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Ισραήλ μετά τις δηλώσεις Λαβρόφ για τις “εβραϊκές ρίζες του Χίτλερ”
Σεργκέι Λαβρόφ AP

Νέο "μέτωπο" άνοιξαν οι προκλητικές δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ, περί "εβραϊκών ριζών του Χίτλερ". Οργή από το Ισραήλ για τις "ασυγχώρητες δηλώσεις" του.

Την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, λέγοντας ότι “και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής”, στην -αποτυχημένη- προσπάθειά του να ενδυναμώσει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για τον Ζελένκσι, ότι είναι ναζί.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, “πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής”, ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: Και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι”.

Ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση”

“Τέτοια ψέματα έχουν σκοπό να κατηγορήσουν τους ίδιους τους Εβραίους για τα πιο φρικτά εγκλήματα στην Ιστορία που διαπράχθηκαν εναντίον τους”, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ σε ανακοίνωσή του.

“Η χρήση του Ολοκαυτώματος του εβραϊκού λαού για πολιτικούς σκοπούς πρέπει να σταματήσει αμέσως”, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ αποδοκίμασε τα παραπάνω σχόλια του Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ απαίτησε μία συγγνώμη από τη Μόσχα, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να ανακοινώσει ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας “σκληρή γλώσσα”.

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε “μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση”.

Ο Λάπιντ τόνισε ότι το να ισχυρίζεται κανείς ότι ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής είναι σαν να λέει κανείς ότι οι Εβραίοι αυτοκτόνησαν και το να κατηγορείς τους Εβραίους ότι είναι αντισημίτες αποτελεί “το μέγιστο επίπεδο ρατσισμού”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του “Μουσείου της Μνήμης” της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι “πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα