Διπλωματικό θρίλερ: Πρώην βουλευτής του HDP ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα

Διπλωματικό θρίλερ: Πρώην βουλευτής του HDP ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα

Πολύ σοβαρή υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη. Η Λεϊλά Μπιρλίκ, πρώην βουλευτής και σημαντικό στέλεχος του hdp συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Διπλωματικό θρίλερ φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη.

Πρώην βουλευτής και υψηλόβαθμο στέλεχος του φιλοκουρδικού HDP, η Λεϊλά Μπιρλίκ, συνελήφθη στον Έβρο, αφού εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα όπου και υπέβαλε αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Η Μπιρλίκ δεν έχει διαβατήριο αφού της έχει επιβληθεί από την τουρκική δικαιοσύνη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με την κατηγορία (συνήθης για την Τουρκία του Ερντογάν) της ενθάρρυνσης σε τρομοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., την περασμένη Τετάρτη, μία 44χρονη υπήκοος Τουρκίας εισήλθε παράνομα μέσω Έβρου στην ελληνική επικράτεια, συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης όπου της άσκησε σχετική δίωξη για την παράνομη είσοδο στη χώρα και την άφησε ελεύθερη. Την ίδια ημέρα το συγκεκριμένο άτομο υπέβαλε αίτημα παροχής πολιτικού ασύλου το οποίο θα εξεταστεί από την αρμόδια Αρχή. Οι ελληνικές Αρχές δεν επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της καθώς αυτά προστατεύονται από την διαδικασία αιτήματος παροχής ασύλου.

Κουρδικές πηγές διέψευδαν ότι η Μπιρλίκ έχει ζητήσει ήδη πολιτικό άσυλο, ωστόσο τουρκικά ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Ερντογάν παρουσιάζουν αυτό το ενδεχόμενο ως σίγουρο.

H Toυρκάλα βουλευτής είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2016 μαζί με τον επικεφαλής του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Απελευθερώθηκε δύο μήνες αργότερα.

Πριν από τρία χρόνια, το 2015, ο κουνιάδος της Μπιρλίκ είχε σκοτωθεί και το άψυχο σώμα του το έσερνε στο πίσω μέρος του τεθωρακισμένο της τουρκικής αστυνομίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE: