Δολοφονία Φλόιντ: Σύγκρουση διαδηλωτών με έφιππους αστυνομικούς στο Λονδίνο

Δολοφονία Φλόιντ: Σύγκρουση διαδηλωτών με έφιππους αστυνομικούς στο Λονδίνο
Επεισόδια στο Λονδίνο AP

Ένταση προκλήθηκε μετά την ειρηνική συγκέντρωση για τον Τζορτζ Φλόιντ που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούς.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούς μετά τη μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση στο κέντρο του Λονδίνου, όπου χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την οργή τους για την αστυνομική βία, με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Μετά τη σε γενικές γραμμές ειρηνική συγκέντρωση, μικρές ομάδες διαδηλωτών κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία εκτόξευσαν μπουκάλια νερού στις δυνάμεις ασφαλείας. Οι έφιπποι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον τους για να τους απωθήσουν.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ομάδες εφίππων να κινούνται απειλητικά προς τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα μάλιστα και τον τραυματισμό ενός διαδηλωτή.

Νωρίτερα, πάνω από χίλιοι άνθρωποι έκαναν πορεία περνώντας από την αμερικανική πρεσβεία στη νότια όχθη του Τάμεση, αποκλείοντας την κυκλοφορία. Πολλές χιλιάδες συνέρρευσαν επίσης στην πλατεία έξω από το κοινοβούλιο, αψηφώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης να αποφεύγονται οι συναθροίσεις λόγω της πανδημίας.

«Ήρθα για να στηρίξω τους μαύρους, τους οποίους κακομεταχειρίζονται εδώ και πολλά, πολλά, πολλά χρόνια. Ήρθε η ώρα για αλλαγή», είπε μια 39χρονη δασκάλα, η Αΐσα Πέμπερτον. Ένας άλλος διαδηλωτής, ο Κένα Ντέιβιντ, είπε ότι η Βρετανία φέρει και αυτή ευθύνες. «Όσα βλέπετε τριγύρω χτίστηκαν στις πλάτες μαύρων και καφέ σωμάτων», υποστήριξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα