Υπόθεση Κασόγκι: Ο “συνταγματάρχης” των μυστικών υπηρεσιών πίσω από τη δολοφονία

Υπόθεση Κασόγκι: Ο “συνταγματάρχης” των μυστικών υπηρεσιών πίσω από τη δολοφονία
Καρέ από κάμερα ασφαλείας που ελήφθη στις 2 Οκτωβρίου και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στην τουρκική εφημερίδα Sabbah. Ο άνδρας φαίνεται να είναι ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ο "συνταγματάρχης" των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας. AP

Ο άνδρας που συνδέεται άμεσα με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν γνώριζε κάθε λεπτομέρεια της επιχείρησης, λέει το CNN.

Άνδρας των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας και πρώην διπλωμάτης, ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μπουτρέμπ, φαίνεται πως διαδραμάτισε ρόλο ενορχηστρωτή στην διαφαινόμενη επιχείρηση δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Τουρκία. Την πληροφορία μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNN, που αναφέρει πως την βασίζει σε πηγή εντός των τουρκικών ερευνών για το θέμα.

Οι τουρκικές αρχές σημειώνουν πως ο Μουτρέμπ γνώριζε κάθε λεπτομέρεια της επιχείρησης. Ο ισχυρός άνδρας των μυστικών υπηρεσιών, που έχει διατελέσει γενικός γραμματέας στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο, περιγράφεται από όσους γνωρίζουν ως “συνταγματάρχης” των μυστικών υπηρεσιών και στενός σύμμαχος του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Θυμίζουμε πως ο τουρκικός Τύπος δημοσίευσε σήμερα φωτογραφίες που απεικονίζουν τις μετακινήσεις στην Κωνσταντινούπολη ενός αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, που θεωρείται άνθρωπος του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γνωστού ως MBS και παρουσιάζεται ως επικεφαλής του «αποσπάσματος θανάτου» που δολοφόνησε τον αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι.

Η δημοσίευση των φωτογραφιών που προέρχονται από κάμερες παρακολούθησης έρχεται σε μία στιγμή αύξησης της πίεσης προς το Ριάντ για να αποκαλύψει την τύχη του Κασόγκι, που εξαφανίσθηκε από την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα