Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ο κόσμος χρωστάει τα πάντα στη 17χρονη Darnella Frazier

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ο κόσμος χρωστάει τα πάντα στη 17χρονη Darnella Frazier
Darnella Frazier, το κορίτσι που βιντεοσκόπησε την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ facebook Darnella Frazier

Η γενναιότητα και η ευστροφία της 17χρονης Darnella Frazier είναι ο λόγος που ο Ντέρεκ Σόβιν βρίσκεται πλέον στην φυλακή. Τράβηξε το βίντεο 9 λεπτών, όπου ο πρώην αστυνομικός γονατίζει στον λαιμό του Φλόιντ, δολοφονώντας τον.

Το σώμα ενόρκων σε δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε χθες Τρίτη (20/04) ένοχο τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν για φόνο στην υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ, ετυμηγορία ορόσημο στην ιστορία των φυλετικών σχέσεων στις ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην έφηβη Darnella Frazier που βιντεοσκόπησε τις τελευταίες στιγμές του αδικοχαμένου Φλόιντ. Τόσο η οικογένεια του δολοφονημένου όσο και αμέτρητοι ξένοι σε αυτόν πολίτες έχουν εκφράσει την ευγνωμοσύνη τους στην 17χρονη.

Η σκέψη πως αν η γενναία Darnella Frazier δεν είχε βιντεοσκοπήσει την φρικιαστική δολοφονία, ενδεχομένως ο Ντέρεκ Σόβιν να ήταν ακόμα εν ενεργεία αστυνομικός παρά το έγκλημά του, προκαλεί αποτροπιασμό. Αντ ‘αυτού, βρίσκεται πλέον πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, καταδικασμένος με δύο κατηγορίες δολοφονίας, αφού γονατίστηκε στο λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ για περισσότερο από 9 λεπτά.

Εικόνα από κάμερα αστυνομικού δείχνει την Darnella Frazier, τρίτη από τα δεξιά να βιντεοσκοπεί την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον πρώην αστυνομικό, Ντέρεκ Τσάββιν, 25 Μαΐου 2020 Αστυνομικό Τμήμα της Μινεάπολης μέσω AP


Μόλις έκλαψα τόσο πολύ. Αυτή την τελευταία ώρα η καρδιά μου χτυπούσε τόσο γρήγορα, ήμουν τόσο αγχωμένη”, έγραψε η Darnella στο Facebook, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την ευγνωμοσύνη της που “η δικαιοσύνη αποδόθηκε”.

Η θεία του Φλόιντ, Angela Harrellson επαίνεσε την Frazier, η οποία ήταν μόλις 17 ετών όταν στάθηκε απέναντι από τους αστυνομικούς και τους βιντεοσκόπησε. Το βίντεο αποδείχθηκε καθοριστικο στη δίκη του Σόβιν.

Ο Κυβερνήτης της Μινεάπολης Tim Walz ευχαρίστησε δημόσια τη Frazier και την ανθρωπιά της. “Η βιντεοσκόπηση αυτή είναι ίσως ο μόνος λόγος που ο Ντέρεκ Σόβιν θα πάει στη φυλακή”, δήλωσε, σύμφωνα με το CNN.

Η Oprah Winfrey ευχαρίστησε επίσης την Frazier και τους ενόρκους.

“Έκλαιγα με δάκρυα χαράς όταν διαβάστηκε η ετυμηγορία”, ανέφερε η Winfrey. “Είμαι ευγνώμων στους μάρτυρες και τις μαρτυρίες τους. Ευγνώμων στην Darnella Frazier. Ευγνώμων σε κάθε ένορκο που είδε και αναγνώρισε αυτό που είδε ο κόσμος σε αυτό το βίντεο. Σας ευχαριστώ!”

“Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα τα όμορφα σχόλιά σας όπως θέλω, αλλά σας ευχαριστώ όλους”, έγραψε η Darnella.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα