Δολοφονική επίθεση αεροσκάφους σε αγορά του Πακιστάν

Δολοφονική επίθεση αεροσκάφους σε αγορά του Πακιστάν

Δύο πύραυλοι έπεσαν σε κεντρική αγορά στο Μιρανσάχ. Νεκροί και τραυματίες. Πώς δικαιολογεί την επίθεση η Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση που εξαπέλυσε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του Ουαζιριστάν, στο Πακιστάν, ανακοίνωσαν πακιστανοί αξιωματούχοι ασφαλείας. Πρόκειται για την σφοδρότερη αεροπορική επίθεση μέσα στο 2013 και την δεύτερη από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο Ναουάζ Σαρίφ.

Τα περισσότερα θύματα ήταν μέλη του δικτύου Χακάνι, σύμφωνα με τρεις διοικητές των ταλιμπάν και με αξιωματούχους ασφαλείας.

Δύο πύραυλοι έπληξαν κατοικία κοντά στην κεντρική αγορά στο Μιρανσάχ, την επαρχιακή πρωτεύουσα του Βόρειου Ουαζιριστάν, που κατοικείται από φυλές και θεωρείται προπύργιο των ταλιμπάν.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι, δήλωσε ο Καλιμουλάχ Νταουάρ, μέλος τοπικής φυλής, αλλά οι διασώστες καθυστέρησαν να προσεγγίσουν τον τόπο της επίθεσης από τον φόβο μίας δεύτερης, κάτι που συνηθίζεται στις επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

"Δεν ήταν δυνατό να ξεκινήσει το έργο των διασωστών για αρκετή ώρα καθώς τα αεροσκάφη εξακολουθούσαν να πετούν πάνω από την περιοχή", είπε ο ίδιος.

Ο Σαρίφ, ο οποίος επικράτησε στις εκλογές του Μαΐου, έχει κάνει έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών με το αιτιολογικό ότι παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία του Πακιστάν.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον ενόπλων σε περιοχές που δεν μπορεί να προσεγγίσει ο πακιστανικός στρατός.

Τον Μάιο, από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους σκοτώθηκε ο δεύτερος στην ιεραρχία των ταλιμπάν και έξι ακόμη άτομα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network