Δραματική έκκληση δικηγόρων του Οτσαλάν: Έχουν να τον ακούσουν από τις 27 Απριλίου

Δραματική έκκληση δικηγόρων του Οτσαλάν: Έχουν να τον ακούσουν από τις 27 Απριλίου
Κούρδος της Αθήνας με σημαία που έχει το πρόσωπο του Οτσαλάν Eurokinissi

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ζει σε απόλυτη απομόνωση από τον έξω κόσμο εδώ και εννιά μήνες. Του απαγορεύουν ακόμα και τα τηλεφωνήματα.

Oι συνθήκες κράτησης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των συντρόφων του στις φυλακές του Ιμραλί στην Τουρκία έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες της πανδημίας πιο ασφυκτικές από ποτέ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους δικηγόρους του, ο Κούρδος ηγέτης, ο οποίος κρατείται από το 1999, δεν έχει καμία επαφή με τους νομικούς του εκπροσώπους από τις 27 Απριλίου του 2020 εδώ δηλαδή και 9 μήνες!

Και όχι μόνο αυτό. Η ίδια ενημέρωση αναφέρει ότι στις 7 του Σεπτέμβρη επιβλήθηκε-επίσημα- απαγόρευση τηλεφωνικών κλήσεων, στις 23 Σεπτέμβρη απαγόρευση των επισκέψεων των δικηγόρων στη φυλακή και στις 30 Σεπτεμβρίου απαγόρευση επισκέψεων από τα μέλη των οικογενειών των κρατουμένων. Με λίγα λόγια, επιβλήθηκε απόλυτη απομόνωση από τον έξω κόσμο.

Ακόμα και άρθρο της τουρκικής νομοθεσίας που προβλέπει τη χρήση τηλεφώνου και φαξ από κρατουμένους σε καιρούς πανδημίας καταστρατηγείται.

Οι δικηγόροι του Οτσαλάν απευθύνουν παράλληλα δραματική έκκληση στη διεθνή κοινότητα έτσι ώστε να μεσολαβήσει και η απομόνωση του Κούρδου ηγέτη και των συντρόφων του να “σπάσει” αφού παραβιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, το διεθνές δίκαιο και την κοινή λογική.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version