Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Ερωτήματα για τις συνθήκες του τροχαίου – Ο ρόλος του GPS κι η αντίδραση του οδηγού

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Ερωτήματα για τις συνθήκες του τροχαίου – Ο ρόλος του GPS κι η αντίδραση του οδηγού
Τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι 2022 Vadim Ghirda/AP Photo

Πολλά τα ερωτήματα για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος με το μοιραίο πούλμαν που μετέφερε 47 Έλληνες στο Βουκουρέστι. Πού εστιάζουν οι Αρχές.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με το πούλμαν που μετέφερε 47 Έλληνες στο Βουκουρέστι, αφότου το φως της δημοσιότητας είδαν βίντεο ντοκουμέντα τόσο λίγα δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση οσο και αμέσως μετά, από το εσωτερικό του οχήματος.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, μερικά δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα, ο οδηγός του λεωφορείου άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη συνέχεια στη μπάρα που έμελλε να “κόψει” το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο και να τραυματίσει δεκάδες επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα, κατευθύνεται με τρόπο που δείχνει πως θα περάσει πάνω (και όχι μέσα) από το τούνελ, ωστόσο, λίγα μέτρα πριν από την είσοδο της σήραγγας άλλαξε λωρίδα, μπήκε αριστερά και πήγε να περάσει μέσα από αυτή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε, κάνει τις Αρχές να διερευνούν τον ρόλο που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα.

Επιβάτης του μοιραίου πούλμαν στο Βουκουρέστι 2022 Vadim Ghirda/AP Photo

Αυτό αναφέρει και ο Ρουμάνος δημοσιογράφος στο σχετικό απόσπασμα του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, καθώς υποστηρίζει πως ο οδηγός δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση, αιτίαση που ενισχύει τα όσα έχουν από χθες δημοσιευθεί, πως ενδεχομένως να μπερδεύτηκε από τις υποδείξεις του GPS.

Το βίντεο προβλήθηκε και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όπου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, ο οδηγός προσπέρασε την πρώτη προειδοποιητική αψίδα για το όριο ύψους του οχήματος, προτού προσκρούσει στη δεύτερη.

Υπενθυμίζεται πως ο οδηγός, μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να δήλωσε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει, όταν είδε την πινακίδα.

Βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά το τροχαίο

Νωρίτερα, βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο πούλμαν λίγα δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο δυστύχημα, είδε το φως της δημοσιότητας.

Στα πλάνα, φαίνονται άνθρωποι να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν και να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του τουριστικού λεωφορείου, ενώ ένας άνδρας ακούγεται να προτρέπει μια συνεπιβάτιδά του να πάρει ανάσες.

Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση. Σημειώνεται ότι η γέφυρα από την οποία διερχόταν το όχημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, προσπάθησε να περάσει χωρίς να τηρήσει το όριο ύψους, με αποτέλεσμα η οροφή να χτυπήσει πάνω στη μπάρα και να καταπλακώσει τους επιβαίνοντες, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Με τραύματα στο κεφάλι ο 53χρονος νεκρός

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε 53χρονο Λαρισαίο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα. Ο άτυχος άνδρας είχε επιβιβαστεί με τη γυναίκα του -η οποία είναι μεταξύ των τραυματιών- στο λεωφορείο προκειμένου να πάνε ταξίδι αναψυχής τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Η μητέρα του και τα παιδιά του χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη», αναφέρει η αδελφή του 53χρονου, ο οποίος εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Ρουμανία.

Η ίδια εξήγησε ότι ο αδελφός της ήθελε να κάνει έκπληξη στη σύζυγό του με αυτό το ταξίδι αναψυχής, που όμως έμελλε να είναι εκείνο που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Υπενθυμίζεται πως η γραμματέας Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα διέψευσε πληροφορίες ότι το θύμα έχασε τη ζωή του είχε πάθει ανακοπή και ξεκαθάρισε ότι ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι.

Τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι AP Photo/Vadim Ghirda

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα