ΕΕ: 8 στις 10 νεαρές γυναίκες αποφεύγουν ορισμένους δημόσιους χώρους λόγω εγκληματικότητας

ΕΕ: 8 στις 10 νεαρές γυναίκες αποφεύγουν ορισμένους δημόσιους χώρους λόγω εγκληματικότητας
Shutterstock

"Από φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση σωματικά ή σεξουαλικά ή ότι θα παρενοχληθούν (...), 83% των γυναικών ηλικίας από 16 έως 29 ετών αποφεύγουν να βρεθούν μόνες σε ορισμένα μέρη" αναφέρει ευρωπαϊκή μελέτη.

Η συντριπτική πλειονότητα των νεαρών γυναικών στην Ευρώπη αποφεύγουν ορισμένους χώρους ή συνοικίες από φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση ή παρενόχληση, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.

«Από φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση σωματικά ή σεξουαλικά ή ότι θα παρενοχληθούν (…), 83% των γυναικών ηλικίας από 16 έως 29 ετών αποφεύγουν να βρεθούν μόνες σε ορισμένα μέρη, να πάνε σε ορισμένους δρόμους ή συνοικίες ή να βρεθούν εκεί απομονωμένες με κάποιο άλλο πρόσωπο», σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), ο οποίος έχει την έδρα του στη Βιέννη, ρώτησε 35.000 ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Μακεδονία σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την εγκληματικότητα, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των θυμάτων.

«Ιδιαίτερα οι νεαρές γυναίκες αποφεύγουν διάφορους τόπους από φόβο για την ασφάλειά τους. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα σε όρους ισότητας, διότι δείχνει πως δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους με τον ίδιο τρόπο που τους χρησιμοποιούν οι άνδρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμι Νεβάλα, συντάκτης της έκθεσης.

Συγκριτικά, μόνο 58% των ανδρών της ίδιας ηλικιακής ομάδας λένε πως υιοθετούν την ίδια συμπεριφορά, σύμφωνα με τον FRA, ο οποίος προσέφερε με την έκθεση αυτή τις πρώτες διασυνοριακές στατιστικές για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα