ΕΕ: Η Άγκυρα πρέπει να περιορίσει τις αναχωρήσεις μεταναστών μέχρι την 1η Ιουνίου

ΕΕ: Η Άγκυρα πρέπει να περιορίσει τις αναχωρήσεις μεταναστών μέχρι την 1η Ιουνίου

Η χαλάρωση στις θεωρήσεις εισόδου Τούρκων στην Ευρώπη, δεν θα συμβεί "αυτόματα" τον Οκτώβριο, ξεκαθάρισε ο ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει ή να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που περνούν στην Ευρώπη και μια συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι την 1η Ιουνίου, δήλωσε την Παρασκευή από την Κωνσταντινούπολη ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Μια πολύ σημαντική ημερομηνία θα είναι η 1η Ιουνίου, όταν όλες οι διατάξεις της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας θα πρέπει να εφαρμοστούν", είπε ο Χάνσγιεργκ Χάμπερ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Στο μεταξύ, είναι σημαντικό να βελτιώσουμε την εφαρμογή της υπάρχουσας, διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Μετά, η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει ή να περιορίσει κατά πολύ τον αριθμό των παράτυπων αναχωρήσεων προσφύγων και μεταναστών από τα παράλια της προς τα ελληνικά νησιά", συνέχισε.

Ο Χάμπερ πρόσθεσε επίσης, ότι η χαλάρωση των περιορισμών, δηλαδή των θεωρήσεων εισόδου, για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ευρώπη δεν θα συμβεί "αυτόματα" τον επόμενο Οκτώβριο.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network