Έφτασε στη Γερμανία ο Μπαράκ Ομπάμα

Έφτασε στη Γερμανία ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος πριν ξεκινήσουν τις επίσημες επαφές τους, σε κοινό τους άρθρο υπερασπίζονται την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στο Βερολίνο, τον τελευταίο ευρωπαϊκό σταθμό της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα.

Αυτή είναι η έκτη και τελευταία επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Γερμανία. Απόψε το βράδυ ο Ομπάμα θα δειπνήσει με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, πριν από τις συνομιλίες που θα έχουν αύριο οι δύο ηγέτες. Την Παρασκευή θα συμμετάσχουν και οι δύο σε μια "μίνι" σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες της Βρετανίας, τη Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας.

ADVERTISING

Τα οφέλη της ΤΤΙP

Οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί μισθωτοί, εργάτες, καταναλωτές και αγρότες είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθούν από τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ (TTIP), που εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υπογραμμίζουν σε κοινό τους άρθρο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.

«Μια συμφωνία που συνδέει στενότερα τις οικονομίες των χωρών μας και που θεμελιώνεται πάνω σε κανόνες που είναι συμβατές με τις κοινές μας αξίες, θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισαν οι δύο ηγέτες σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Οι νέες δηλώσεις στήριξης της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) γίνονται έπειτα από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ο οποίος είχε αναγάγει την κριτική και τις φραστικές επιθέσεις ενάντια σε διεθνείς εμπορικές συμφωνίες σε ακρογωνιαίο λίθο της προεκλογικής του εκστρατείας, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι συμφωνίες στερούν θέσεις εργασίας από τους Αμερικανούς πολίτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα

Ομπάμα σε Τσίπρα: Όλα θα πάνε καλά

Ομπάμα: Δεν μπορεί ένας CEO να βγάζει σε μια μέρα όσα βγάζει ένας εργαζόμενος μέσα σε έναν χρόνο

SHARE:

24Media Network