Είδε το “Γιαβούζ” από κοντά ο Μπορέλ: Πέταξε από πάνω του στην Κύπρο

Είδε το “Γιαβούζ” από κοντά ο Μπορέλ: Πέταξε από πάνω του στην Κύπρο
Το γεωτρύπανο Γιαβούζ AP

Ο Ζοζέπ Μπορέλ πέταξε μαζί με τον Κύπριο Υπουργό Αμυνας Σάββα Αγγελίδη πάνω από το γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων από το Γιαβούζ βρέθηκε ο Ζοζέπ Μπορέλ κατά την πτήση που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της ενημερωτικής επίσκεψής του στην Κύπρο, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες του Φιλελεύθερου που ήθελαν να πετά πάνω από του τουρκικό γεωτρύπανο προκειμένου να δει ιδιοίς όμμασι τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. 

Ο χάρτης με την πορεία πτήσης του κυπριακού ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο μαζί με τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς δείχνει ξεκάθαρα πόσο κοντά έφτασαν στο Γιαβούζ. 

Η Κύπρος έχει ένα ρόλο κλειδί για την εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ στην περιοχή, διατηρώντας το διεθνές δίκαιο, αναφέρει o υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter με φωτογραφία από την πτήση με ελικόπτερο πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ. 

«Πετώντας με τον Ζοζέπ Μπορέλ για να παρατηρήσουμε την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ. Ευχαριστούμε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη», προσθέτει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα