“Είσαι υπέροχη και μου λείπεις”: Στο σφυρί οι επιστολές του Κένεντι σε Σουηδέζα ερωμένη του

“Είσαι υπέροχη και μου λείπεις”: Στο σφυρί οι επιστολές του Κένεντι σε Σουηδέζα ερωμένη του
O John F. Kennedy AP

Ο οίκος δημοπρασιών RR βγάζει στο "σφυρί" τις ερωτικές επιστολές που έστειλε ο Τζον Φ. Κένεντι στην Γκουνίλα φον Ποστ, μια αριστοκράτισσα από τη Σουηδία.

Στο «σφυρί» βγαίνουν οι επιστολές που είχε αποστείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι στην Γκουνίλα φον Ποστ, μια αριστοκράτισσα από τη Σουηδία με την οποία έτρεφε ερωτική σχέση, ενώ ήταν παντρεμένος με τη Ζακλίν Μπουβιέ.

Ο Κένεντι γνώρισε την φον Ποστ στις Κάννες το 1953, λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο του. Εκείνη την εποχή ήταν γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη. Μάλιστα, οι χειρόγραφες επιστολές που βγαίνουν στο «σφυρί» είναι γραμμένες σε επιστολόχαρτο της Γερουσίας.

Η Γκουνίλα φον Ποστ είχε γράψει βιβλίο με τίτλο «Love, Jack», το 1997, για τη σχέση της με τον Κένεντι. Σε αυτό ανέφερε ότι οι δυο τους πέρασαν μια ευτυχισμένη εβδομάδα στη Σουηδία τον Αύγουστο του 1955. Στα απομνημονεύματά της η Σουηδέζα γράφει για τις προσπάθειες του Κένεντι να βάλει τέλος στον γάμο του και να φέρει την ίδια στις ΗΠΑ. Όμως, τελικά τα σχέδια αυτά ανατράπηκαν από τον αυταρχικό πατέρα του Κένεντι, τις πολιτικές φιλοδοξίες του μελλοντικού προέδρου, αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του απέβαλε το 1955 και έμεινε ξανά έγκυος ένα χρόνο αργότερα.

Οι δυο τους τελικά συναντήθηκαν μόνο άλλη μία φορά, τυχαία, σε ένα γκαλά στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη το 1958, όταν εκείνη ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Η φον Ποστ πέθανε το 2011 στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Στην πρώτη επιστολή που πωλείται στη δημοπρασία από τον οίκο δημοπρασιών RR, ο Κένεντι της έγραφε το 1955: «Αγαπητή Γκουνίλα, πρέπει να πω ότι φαινόσουν καλά και χαρούμενη στη φωτογραφία που μου έστειλες από τη Ρεγκάτα». Στη συνέχεια της αναφέρει τα σχέδιά του να πάει στην Ευρώπη στις αρχές Αυγούστου εκείνης της χρονιάς.

rrauction.com

 

«Θα είμαι στη Σουηδία στις 12. Πού πάω; Στείλε μου τη διεύθυνσή που θα είσαι στο Μπάστααντ» έγραφε ακόμη.

Στην άλλη επιστολή, από το 1956, εξέφραζε τη λύπη του γιατί η φον Ποστ δεν θα ταξίδευε τελικά στις ΗΠΑ, όπως ήλπιζε εκείνος. «Πρέπει να πω ότι λυπάμαι που έμαθα ότι, τελικά, δεν θα έρθεις στις ΗΠΑ και ότι παντρεύεσαι έναν αγρότη», της έγραφε, σημειώνοντας ότι σχεδίαζε να πάει να την δει ξανά εκείνο το καλοκαίρι.

rrauction.com

 

«Αν δεν παντρευτείς, έλα εδώ καθώς θα ήθελα να σε δω. Πέρασα υπέροχα πέρυσι το καλοκαίρι μαζί σου. Είναι μια φωτεινή ανάμνηση της ζωής μου. Είσαι υπέροχη και μου λείπεις», έγραφε. «Ανυπομονώ να σε δω. Δεν είναι περίεργο έπειτα από τόσους μήνες;» ανέφερε ο Κένεντι.

rrauction.com

 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης των εν λόγω επιστολών θα ξεπεράσει τα 300.000 δολάρια.

rrauction.com

rrauction.com

rrauction.com

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα