Εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της επί 14 χρόνια

Businessman putting money in pocket
Businessman putting money in pocket GETTY IMAGES/PIXLAND

Να επιστρέψει 75.000 ευρώ καλείται μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ιταλία. Έπαιρνε για χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της, που είχε... πεθάνει. Πώς την ανακάλυψαν

Μια 70χρονη Ιταλίδα, η οποία συνέχισε να εισπράττει επί δεκατέσσερα χρόνια την σύνταξη της θανούσας μητέρας της, καλείται να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας 75.000 ευρώ.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η διευθύντρια ενός υποκαταστήματος των ιταλικών ταχυδρομείων στη Ρώμη ανακοίνωσε στην 70χρονη ότι δεν μπορούσε να λαμβάνει πλέον με την παλαιά εξουσιοδότηση που διέθετε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της και ότι η ίδια η δικαιούχος ήταν υποχρεωμένη να ανοίξει ένα νέο τραπεζικό λογαριασμό.

Η διευθύντρια αποφάσισε να προχωρήσει σε λεπτομερή έλεγχο και λόγω του ότι η συνταξιούχος, όπως ισχυριζόταν η κόρη της, φερόταν να είχε μόλις κλείσει 113 χρόνια ζωής. Όπως διαπίστωσαν όμως οι καραμπινιέροι, στην πραγματικότητα είχε πεθάνει το 1999, σε ηλικία 97 ετών.

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις θα πρέπει να επιστραφούν στο ιταλικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων INPS ως τα τέλη του μηνός. Παράλληλα, η εισαγγελία της Ρώμης άσκησε δίωξη σε βάρος της 70χρονης για απάτη σε βάρος του ιταλικού δημοσίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network