Έκπληκτη η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας: Νομίζαμε ότι αυτά γίνονται μόνο στη Βενεζουέλα

Έκπληκτη η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας: Νομίζαμε ότι αυτά γίνονται μόνο στη Βενεζουέλα
Επεισόδια στη Χιλή AP

Η κατάσταση που επικρατεί στη Χίλη είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτή που περίμενε να δει η αρμόδια ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας.

Αντιμέτωπη με μία κατάσταση που, όπως τόνισε, δεν περίμενε να αντικρίσει στη Χιλή, έχει έρθει η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας. 

Η Πιλάρ Σαν Μαρτίν, που βρίσκεται στο Σαντιάγο για να διαπιστώσει η ίδια αν ισχύουν οι καταγγελίες των διαδηλωτών αλλά και οργανώσεων περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της χώρας, έχει πέσει από τα σύννεφα. 

“Αυτά που βλέπουμε είναι πολύ σοβαρά. Υπάρχουν σημάδια σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χρήση μεθόδων βασανιστηρίων και φαινόμενα αυθαίρετης κράτησης ανθρώπων” τόνισε η Σαν Μαρτίν για να συνεχίσει: 

“Το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μαζικό επίπεδο, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και με πολύ σοβαρές συνέπειες για τον πληθυσμό”. 

Η ερευνήτρια τόνισε επίσης ότι “είναι μία αρνητική έκπληξη για όλους μας διότι πιστεύαμε ότι αυτού του τύπου τα γεγονότα συμβαίνουν μόνο στη Βενεζουέλα, στην Ονδούρα και στη Νικαράγουα των οποίων οι κυβερνήσεις κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”. 

Να σημειωθεί εδώ ότι η έρευνα της Σαν Μαρτίν δεν έχει ολοκληρωθεί…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα