Εκρήξεις σε πρεσβείες του Ισραήλ

Εκρήξεις σε πρεσβείες του Ισραήλ

Βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες του Ισραήλ στην Ινδία και τη Γεωργία. Διαβάστε τι δήλωσε ο Νατανιάχου(Vid)

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν  εναντίον μελών του διπλωματικού προσωπικού των πρεσβειών του Ισραήλ στην Ινδία και τη Γεωργία, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Τουλάχιστον μια γυναίκα τραυματίστηκε σήμερα από έκρηξη βόμβας που είχε στόχο αυτοκίνητο της ισραηλινής πρεσβείας στο Νέο Δελχί, ανακοίνωσαν εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών και η ινδική αστυνομία.

"Υπήρξε μια απόπειρα επίθεσης και μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε", επιβεβαίωσε ο Πολ Χίρσον, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. "Και στις δύο περιπτώσεις οι άνθρωποι που επλήγησαν εργάζονταν στις πρεσβείες του Ισραήλ".

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Ινδία δεν τραυματίστηκε στην επίθεση στο Νέο Δελχί.

Ο Χίρσον επιβεβαίωσε πως μια βόμβα που ανακαλύφθηκε σε αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε υπάλληλο της πρεσβείας του Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, εξουδετερώθηκε από την τοπική αστυνομία.

Ο Νετανιάχου συνδέει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ με τις επιθέσεις

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν «βρίσκεται πίσω» από τους βομβιστές που έβαλαν σήμερα στόχο αυτοκίνητα των ισραηλινών πρεσβειών στην Ινδία και τη Γεωργία.

Ο Νετανιάχου συνέδεσε τα επεισόδια με αναφορές για επιθέσεις που αποτράπηκαν τον περασμένο μήνα στην Ταϊλάνδη και το Αζερμπαϊτζάν και για τις οποίες ήταν υπεύθυνοι, όπως υποστήριξε, το Ιράν και οι Λιβανέζοι αντάρτες "πληρεξούσιοί του" της Χεζμπολάχ.

"Το Ιράν, το οποίο βρίσκεται πίσω απ' αυτές τις επιθέσεις, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγός τρομοκρατίας στον κόσμο", δήλωσε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του Λικούντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Netanyahu acusa a Irán de estar detrás de dos...

SHARE:

24Media Network