Έκρηξη σε εστιατόριο στην Κίνα με νεκρούς και τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
Το σημείο που έγινε η έκρηξη στην Κίνα
Το σημείο που έγινε η έκρηξη στην Κίνα AP Photo/Ng Han Guan

Έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο στη βόρεια Κίνα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυμάτισε 26 άτομα. Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (13/3), στις 07:55 (σ.σ. τοπική ώρα· 01:55 ώρα Ελλάδας) σε εστιατόριο στη βόρεια Κίνα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους 26 και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Κατά το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, οι αρχές θεωρούν πως οφειλόταν σε διαρροή αερίου στην κουζίνα του εστιατορίου, που πρόσφερε κυρίως ψητό κοτόπουλο.

Ο απολογισμός αυξήθηκε στους δύο νεκρούς και στους 26 τραυματίες, πρόσθεσε το δίκτυο. Αρχικά, γινόταν λόγος για έναν νεκρό και 22 τραυματίες.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απαθανατίζεται η ισχυρή έκρηξη, μετά την οποία υψώνεται πυκνός καπνός και διακρίνονται φλόγες σε πολυσύχναστο δρόμο σε ώρα αιχμής. Σε άλλο οπτικό υλικό το κτίριο διακρίνεται να έχει υποστεί σχεδόν ολοσχερή καταστροφή και αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Το ωστικό κύμα διέλυσε προσόψεις καταστημάτων στην απέναντι πλευρά του δρόμου, δείχνει βίντεο που τράβηξε κάτοικος, το σπίτι του οποίου απέχει 200 μέτρα από τον τόπο της καταστροφής.

Επιτόπου έσπευσαν 36 οχήματα και 154 μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, ανέφερε η πυροσβεστική. Η φωτιά που εκδηλώθηκε «τέθηκε υπό έλεγχο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το σημείο που έγινε η έκρηξη στην Κίνα
Το σημείο που έγινε η έκρηξη στην Κίνα AP Photo/Ng Han Guan

Πυρκαγιές και θανατηφόρα δυστυχήματα καταγράφονται συχνά στην Κίνα, εξαιτίας της χαλαρότητας στην εφαρμογή και στην επιβολή των κανονισμών ασφαλείας. Σε βαθμό που ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ έδωσε στην αρχή της χρονιάς «σημαντικές οδηγίες» για να μειωθεί «ο αριθμός των ατυχημάτων».

Τον Φεβρουάριο, πυρκαγιά σε πολυκατοικία στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους στην πόλη Νανκίν, στην ανατολική Κίνα. Τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εμπορικό κατάστημα στη Σινγιού (κεντρική Κίνα). Μόλις 5 ημέρες νωρίτερα, πυρκαγιά στον κοιτώνα σχολείου στοίχισε τη ζωή σε 13 παιδιά.

Τον Ιούνιο, έκρηξη σε εστιατόριο στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους, ωθώντας τις αρχές να αρχίσουν εθνική εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με σκοπό την προώθηση της εργασιακής ασφάλειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα