Εκτροχιασμός τρένου με τέσσερις τραυματίες στη Νέα Υόρκη

Εκτροχιασμός τρένου με τέσσερις τραυματίες στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για τον δεύτερο εκτροχιασμό τρένου που σημειώνεται μέσα σε διάστημα δέκα ημερών

Συρμός του προαστιακού σιδηροδρόμου εκτροχιάστηκε τη Δευτέρα κατά την άφιξή του στον σταθμό Πεν Στέισον της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις επιβάτες.

Ειδικότερα, γύρω στις 09.00 το πρωί (τοπική ώρα,15.00 ώρα Ελλάδας) το τρένο που ερχόταν από το Τρέντον του Νιου Τζέρσεϊ ξέφυγε από τις γραμμές λίγο πριν μπει στον Πεν Στέισον. Τέσσερις επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά καθώς η ταχύτητα του τρένου ήταν μικρή.

Η εταιρεία Amtrak και η Υπηρεσία Μεταφορών του Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσαν ότι διακόπτεται μέχρι νεωτέρας η κίνηση όλων των συρμών από και προς τον συγκεκριμένο σταθμό.

Πρόκειται για τον δεύτερο εκτροχιασμό τρένου που σημειώνεται μέσα σε διάστημα δέκα ημερών στο Πεν Στέισον, τον σταθμό του Μανχάταν, ο οποίος εξυπηρετεί πολλές μεγάλες πόλεις στις βορειοανατολικές ΗΠΑ καθώς και το περιφερειακό δίκτυο του Νιου Τζέρσεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου, ένα τρένο της εταιρείας Amtrak που κατευθυνόταν στην Ουάσινγκτον εκτροχιάστηκε ενώ κινείτο με χαμηλή ταχύτητα και χτύπησε πλάγια έναν συρμό του προαστιακού που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

(Φωτογραφία: AP Photo / Mark Lennihan, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network