Το ελληνικό twitter “γλεντά” τον Μακρόν για το “γονέας 1 – γονέας 2”

Το ελληνικό twitter “γλεντά” τον Μακρόν για το “γονέας 1 – γονέας 2”
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν AP

Ο Μακρόν σχεδιάζει να αντικαταστήσει το "Όνομα Πατρός και Μητρός" στις σχολικές αιτήσεις με το "Γονέας 1 και Γονέας 2". Το ελληνικό twitter αντέδρασε με χιούμορ, αλλά και θυμό.

Τεράστια αναστάτωση προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση του Γάλλου πρόεδρου Εμμανουέλ Μακρόνστη γαλλική βουλή, κατά την οποία θα καταργηθούν στις αιτήσεις εγγραφής στα σχολεία τα “Όνομα Πατρός” και “Όνομα Μητρός” και θα αντικατασταθούν από τα “Γονέας 1″ και “Γονέας 2”.

Μέσω της τροπολογίας αυτής, που έχει διχάσει τους πολίτες της Γαλλίας και όχι μόνο, ο Μακρόν σχεδιάζει να βάλει τέλος στις κοινωνικές διακρίσεις που βασίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις και, ειδικότερα, στις διακρίσεις εις βάρος ομοφυλόφιλων γονέων, που δεν μπορούν να συμπληρώσουν μια τέτοια αίτηση.

Οι απόψεις για την τροπολογία διίστανται, με τους υποστηρικτές της να δηλώνουν ότι θα σταματήσουν οι διακρίσεις εναντίον των γονέων του ιδίου φύλου και τους επικριτές της να ισχυρίζονται ότι ένας τέτοιος διαχωρισμός μπορεί να προκαλέσει ανταγωνισμό ανάμεσα στους δύο γονείς, σχετικά με τα νούμερο 1 και 2.

Το ελληνικό twitter, πάντως, αντέδρασε και σχολίασε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο την τροπολογία, με tweets γεμάτα χιούμορ, αλλά και ενόχληση, θυμό και ειρωνεία για την κατάργηση δύο τόσο σημαντικών λέξεων.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα tweets:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα