Έλον Μασκ: Απαγορεύει την τηλεργασία για τους υπαλλήλους της Tesla – “Πηγαίνετε αλλού να δουλέψετε”

Έλον Μασκ: Απαγορεύει την τηλεργασία για τους υπαλλήλους της Tesla – “Πηγαίνετε αλλού να δουλέψετε”
Έλον Μασκ AP

Με απόλυση απειλεί τους εργαζόμενους της Tesla ο Έλον Μασκ εάν δεν επιστρέψουν στο γραφείο και δεν σταματήσουν την εξ αποστάσεως εργασία. Θα πρέπει να εργάζονται τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

Το καθεστώς της τηλεργασίας επιθυμεί να εξαλείψει για τους υπαλλήλους της Tesla ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ενημερώνοντάς τους μάλιστα πως κινδυνεύουν να απολυθούν εάν δεν επιστρέψουν στο γραφείο και αν δεν σταματήσουν την εξ αποστάσεως εργασία.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας SpaceX, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της Tesla ότι οι συνθήκες εργασίας εξ αποστάσεως που εισήχθησαν το 2020 στην αρχή της πανδημίας Covid-19 δεν θα είναι πλέον αποδεκτές και πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργάζονται τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα από το γραφείο.

“Όποιος θέλει να εργάζεται εξ αποστάσεως θα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ το μίνιμουμ) 40 ωρών την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla. Είναι το λιγότερο που ζητάμε από τους εργάτες του εργοστασίου”, αναφέρεται στο mail που έστειλε ο επιχειρηματίας.

Η στάση της Tesla έρχεται σε αντίθεση, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Independent, με άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η Google, οι οποίες έχουν υιοθετήσει μια υβριδική προσέγγιση που προσφέρει στους εργαζόμενους μεγαλύτερη ευελιξία με το πού εργάζονται.

Σε συνέχεια μάλιστα του email που εστάλη προς τους υπαλλήλους της Tesla, ο Έλον Μασκ έγραψε πως “όσο μεγαλύτερη θέση έχεις, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σου. Αυτός είναι ο λόγος που έζησα τόσο πολύ στο εργοστάσιο – έτσι ώστε όσοι ήταν στη γραμμή παραγωγής να με δουν να δουλεύω δίπλα τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και καιρό.

Υπάρχουν φυσικά εταιρείες που δεν το απαιτούν αυτό, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που λάνσαραν ένα υπέροχο νέο προϊόν; Έχει περάσει καιρός. Η Tesla έχει, θα δημιουργήσει και θα κατασκευάσει πραγματικά τα πιο συναρπαστικά και ουσιαστικά προϊόντα από οποιαδήποτε εταιρεία στη Γη. Αυτό δεν θα συμβεί αν τηλεφωνήσετε”.

¨

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει στο πρώτο email που έστειλε πως θα εξετάσει ορισμένες εξαιρέσεις αναφορικά με τους νέους κανόνες εργασίας, ενώ απαντώντας μέσω Twitter σε σχόλιο χρήστη που ζήτησε εξηγήσεις, είπε χαρακτηριστικά: “Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα