ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Φωτογραφία αρχείου.

Τράπεζες: Τις μειώσεις μισθών από το 2013 ζητάνε πίσω οι τραπεζοϋπάλληλοι

Την αποκατάσταση των μισθών σε βάθος τριετίας, νέο πλαίσιο τηλεργασίας και προστασία της απασχόλησης ζητούν οι εργαζόμενοι από τις διοικήσεις των τραπεζών για να υπογράψουν νέα τριετή κλαδική ΣΣΕ.

Υπάλληλος στο Δημόσιο

Κακοκαιρία Ελπίδα: Με τηλεργασία η λειτουργία του Δημοσίου την Τρίτη (25/1)

Οι υπάλληλοι του Δημοσίου, τα καθήκοντα των οποίων μπορούν να ασκηθούν εξ αποστάσεως, θα δουλέψουν με τηλεργασία την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα. Τι ισχύει για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Τηλεκπαίδευση λόγω κορονοϊού

Τηλεκπαίδευση στον αέρα: Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να κρύβεται

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν για το επόμενο διήμερο- και μέχρι νεωτέρας- στην τηλεκπαίδευση με τη διαδικασία να παρουσιάζει ακόμα σοβαρά κενά ως προς το σεβασμό του κανονισμού περί προσωπικών δεδομένων.

Η ρομποτική στην Ελλάδα

Να μη χάσει η Ελλάδα τις ευκαιρίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Η καθηγήτρια Ρομποτικής Διάνα Βουτυράκου, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον", γράφει στο NEWS 24/7 για τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, αρκεί να είναι ανθρωποκεντρική και για την ανάγκη χρηματοδότησης της έρευνας, για να μην είναι η χώρα μας ουραγός των εξελίξεων.

Η μετάλλαξη Όμικρον "απειλεί" τον δημόσιο τομέα - Τι θα κάνει η κυβέρνηση 

Η μετάλλαξη Όμικρον "απειλεί" τον δημόσιο τομέα - Τι θα κάνει η κυβέρνηση 

Απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε νοσοκομεία και την Αστυνομία προβληματίζουν, ωστόσο από την κυβέρνηση διαβεβαιώνουν ότι ο δημόσιος τομέας θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα 

Δυο χρόνια τηλεργασία και χαρά

Δυο χρόνια τηλεργασία και χαρά

Το 2022 ξαναβρίσκει τον Γιάννη Φιλέρη σε καθεστώς τηλεργασίας. Σχεδόν δυο χρόνια, μόνος στο σπίτι, έμαθε να μιλάει με τους τοίχους και δουλεύοντας από μακριά, κάνει μια συνολική θεώρηση της ξεχωριστής εμπειρίας.

Κόσμος περπατά στην Αθήνα την περίοδο των εορτών

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από το πρωί της Πέμπτης - Τέλος η μουσική στα μαγαζιά

Νέα μέτρα εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι τις 02.00 το ωράριο μαγαζιών στην αλλαγή του χρόνου, τέλος η μουσική. Αναλυτικά τι θα ισχύει.

Στιγμιότυπο από κατάστημα εστίασης

Ποια νέα μέτρα θα ληφθούν, αν ξεφύγει η Όμικρον - Τι θα γίνει με τα σχολεία μετά τις γιορτές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πιθανή επέκταση τηλεργασίας και αλλαγές στο ωράριο στην εστίαση μετά τις γιορτές και ανάλογα την επιδημιολογική κατάσταση. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση.

Γερμανία: Εργατικό ατύχημα η πτώση στη διαδρομή από το κρεβάτι στο γραφείο του σπιτιού

Γερμανία: Εργατικό ατύχημα η πτώση στη διαδρομή από το κρεβάτι στο γραφείο του σπιτιού

Δικαίωση στη Γερμανία για έναν άνδρα, ο οποίος έπεσε στις σκάλες και έσπασε την πλάτη του ενώ πήγαινε από το κρεβάτι του στο γραφείο του σπιτιού του για να ξεκινήσει δουλειά.

Τηλεργασία

Τι πρέπει να καταβάλουν οι εργοδότες στους τηλεργαζόμενους για εξοπλισμό και τηλεπικοινωνίες

Tο ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης για κάθε περίπτωση, καθορίστηκε με βάση σχετική ειδική έκθεση (μελέτη κόστους) του οίκου PWC, που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Digi HR 2021

Digi HR 2021: Το συνέδριο για τις ψηφιακές τεχνολογίες και πόσο αυτές διαμορφώνουν την έννοια της εργασίας σήμερα

Με σύνθημα τη φράση "Technology is the new work environment", το Digi HR 2021 έρχεται στις 11 Νοεμβρίου με διεθνούς φήμης ομιλητές και ελληνικά case studies από επιχειρήσεις που υλοποίησαν επιτυχώς την ψηφιοποίηση των HR τμημάτων τους.

Το Facebook μονιμοποιεί την τηλεργασία

Το Facebook μονιμοποιεί την τηλεργασία

Σε καθεστώς τηλεργασίας θα μπορεί να συνεχίζει να εργάζεται ένα μεγάλο ποσοστό του δυναμικού της Facebook και μετά την πανδημία, με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου εργασιακού μοντέλου.

Άντρας με μάσκα στο γραφείο

Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια από σήμερα- Μειώνεται το ποσοστό τηλεργασίας

Από σήμερα, Δευτέρα επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια σε όλη την επικράτεια, ενώ μειώνεται και το ποσοστό της τηλεργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε.

ΗΠΑ: Καθιέρωση της τηλεργασίας και της τηλεϊατρικής μετά την πανδημία

ΗΠΑ: Καθιέρωση της τηλεργασίας και της τηλεϊατρικής μετά την πανδημία

Νέα έκθεση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου McKinsey επισημαίνει τις αλλαγές στην εργασία, την περίθαλψη, τα ταξίδια, τις αγορές και την ψυχαγωγία που θα γίνουν μόνιμες στις ζωές μας, μετά την πανδημία.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Φωτογραφία αρχείου.

Σαρηγιάννης: Ακόμα ένας μήνας lockdown για να μειωθούν τα κρούσματα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε πως απαιτείται τουλάχιστον ένας ακόμα μήνας πλήρους εφαρμογής Lockdown ώστε να αποκλιμακωθούν τα κρούσματα και να ανοίξει με ασφάλεια η οικονομία.

Ποια είναι η σωστή στάση του σώματος μπροστά από τον υπολογιστή

Ποια είναι η σωστή στάση του σώματος μπροστά από τον υπολογιστή

Η καθημερινή πολύωρη χρήση υπολογιστή, σε συνδυασμό με λανθασμένη στάση σώματος ευθύνεται για μια σειρά ορθοπαιδικών προβλημάτων ανεξαρτήτως ηλικίας. Πώς μπορεί κανείς να τα αποφύγει;

Η εταιρεία που εφάρμοσε 5ώρη και 5ήμερη εργασία και δικαιώθηκε

Η εταιρεία που εφάρμοσε 5ώρη και 5ήμερη εργασία και δικαιώθηκε

Πέντε ώρες εργασία σε πενταήμερη εβδομάδα: Η αμερικάνικη εταιρεία Tower Paddle Boards βρήκε τον τρόπο να το τολμήσει και εκτός από την βελτίωση της δημιουργικότητας των εργαζομένων της, πέτυχε και αύξηση του κέρδους της.