Έλον Μασκ: Ετοιμάζεται να απολύσει το 10% των εργαζομένων της Tesla

Έλον Μασκ: Ετοιμάζεται να απολύσει το 10% των εργαζομένων της Tesla
Ο Έλον Μασκ ap

Ο Έλον Μασκ, επικαλούμενος ένα "σούπερ κακό προαίσθημα" για το μέλλον της οικονομίας, είπε ότι πρόκειται να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας στην Tesla. Τι αναφέρει το e-mail που φέρνει στη δημοσιότητα το Reuters.

Ο Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ετοιμάζεται να “κόψει” περίπου το 10% των θέσεων εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπως είπε σε ένα email προς στελέχη που έχει στη διάθεσή του το Reuters.

Το μήνυμα, που στάλθηκε την Πέμπτη (02/06) και τιτλοφορείται «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ήρθε δύο ημέρες αφότου ο δισεκατομμυριούχος είπε στο προσωπικό να επιστρέψει στον χώρο εργασίας ή να… σηκωθεί να φύγει, και προστίθεται σε μια από τις αλλεπάλληλες ανησυχητικές κινήσεις επιχειρηματιών στο κατώφλι μιας παγκόσμιας ύφεσης.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 9% στις συναλλαγές στις ΗΠΑ την Παρασκευή μετά την αποκάλυψη του Reuters. Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε περίπου 2%.

Σε άλλο email προς τους υπαλλήλους του την Παρασκευή, ο Μασκ είπε ότι η Tesla θα μειώσει τους μισθωτούς εργαζόμενους κατά 10%, καθώς η Tesla έχει «υπερπληθώρα εργαζομένων σε πολλούς τομείς». Αλλά «το προσωπικόμπου δουλεύει με την ώρα θα αυξηθεί», όπως είπε.

«Να σημειωθεί ότι αυτό δεν ισχύει για κανέναν που κατασκευάζει πραγματικά αυτοκίνητα, μπαταρίες ή εγκαθιστά ηλιακό», έγραφε ο Μασκ στο email που είδε το Reuters.

Σχεδόν 100.000 άτομα απασχολούνται στην Tesla

Σχεδόν 100.000 άτομα απασχολούνταν στην Tesla και στις θυγατρικές της στα τέλη του 2021, σύμφωνα με την ετήσια κατάθεση της SEC.

Ο Μασκ έχει προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες για τους κινδύνους της ύφεσης, αλλά το email του που διέταξε πάγωμα προσλήψεων και περικοπές προσωπικού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής, η ζήτηση για αυτοκίνητα Tesla και άλλα ηλεκτρικά οχήματα (EV) έχει παραμείνει ισχυρή και πολλοί παραδοσιακοί δείκτες ύφεσης – συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των αποθεμάτων των αντιπροσώπων και των κινήτρων στις Ηνωμένες Πολιτείες – δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ωστόσο η Tesla δυσκολεύτηκε να επανεκκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη μετά τα lockdown λόγω COVID-19 που επέβαλαν δαπανηρές διακοπές λειτουργίας.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες πέτυχαν κέρδη ρεκόρ το 2021.

Η ζοφερή προοπτική για τους εργαζόμενους που φέρνει στο τραπέζι ο Μασκ έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων σχολίων στελεχών, όπως αυτών του Διευθύνοντος Συμβούλου της JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon και του προέδρου της Goldman Sachs, John Waldron. «Ένας τυφώνας είναι ακριβώς εκεί έξω στο δρόμο και έρχεται προς το μέρος μας», είπε ο Dimon αυτή την εβδομάδα.

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες κυμαίνεται σε υψηλό 40 ετών και έχει προκαλέσει άλμα στο κόστος ζωής για τους Αμερικανούς.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου σύμφωνα με το Forbes, δεν διευκρίνισε τους λόγους για το «σούπερ κακό συναίσθημά του» σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές στο σύντομο email που ήρθε στα χέρια του Reuters.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα