Ελβετία: 2.000 άτομα σε καραντίνα μετά από δύο κρούσματα της μετάλλαξης “Όμικρον”

Ελβετία: 2.000 άτομα σε καραντίνα μετά από δύο κρούσματα της μετάλλαξης “Όμικρον”
(Anthony Anex/AP)

Σε καραντίνα τέθηκαν 2.000 άτομα μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της μετάλλαξης "Όμικρον" σε σχολείο. 

Τα ελβετικά καντόνια της Γενεύης και του Βω έθεσαν 2.000 άτομα, κυρίως παιδιά, σε καραντίνα ύστερα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της παραλλαγής “Όμικρον” σε διεθνές σχολείο.

Η Γενεύη, κόμβος για διπλωμάτες και έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είχε ήδη επιβεβαιώσει ένα περιστατικό που αφορούσε πρόσωπο το οποίο επέστρεψε από τη Νότια Αφρική και ένα ακόμα ύποπτο κρούσμα που συνδέεται με το ίδιο πρόσωπο.

«Ύστερα από δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις Σατενιερέ του Διεθνούς Σχολείου της Γενεύης αυτή την εβδομάδα, οι υγειονομικές υπηρεσίες στα καντόνια Βω και Γενεύης έλαβαν από κοινού την απόφαση να θέσουν σε καραντίνα όλους τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου για 10 ημέρες», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της Γενεύης σε ανακοίνωσή τους αργά χθες.

Η Ελβετία έχει ταυτοποιήσει μερικές περιπτώσεις της νέας παραλλαγής σε πέντε καντόνια και επέβαλε απαγόρευση στα ταξίδια από τις νότιες περιοχές της Αφρικής και καραντίνα για τις αφίξεις από 23 χώρες συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Βρετανίας και του Καναδά.

Οι αρχές είπαν ότι 1.600 από τα άτομα που τέθηκαν σε καραντίνα στη Βω και τη Γενεύη είναι παιδιά. Εκτός από τους μαθητές, οι γονείς και τα αδέλφια τους θα πρέπει επίσης να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για την παραλλαγή αυτή.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν διευκρίνισαν εάν τα νέα μέτρα καραντίνας συνδέονται με το ήδη επιβεβαιωμένο περιστατικό, αλλά ανέφεραν ότι τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα «συνδέονται στενά εντός της οικογένειας με θετικό άτομο που επέστρεψε από ταξίδι στη Νότια Αφρική».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα