Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας: Ο Τραμπ θέλει να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ AP

Ουάσιγκτον και Πεκίνο επιταχύνουν τις προσπάθειες για αποκατάσταση των διαπραγματεύσεων για τερματισμό του εμπορικού πολέμου, τονίζει ο οικονομικός σύμβουλος του Ντ.Τραμπ.

Η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο επιδιώκουν με δραστήριο τρόπο να αποκαταστήσουν τον διάλογο για τον τερματισμό του οικονομικού πολέμου που φέρει αντιμέτωπες τις δύο χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο κύριος οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Εάν οι διαπραγματεύσεις επαναληφθούν με ουσιαστικό τρόπο, τότε θα φέρουμε την Κίνα στην Ουάσιγκτον για μία σύσκεψη των επικεφαλής διαπραγματευτών προκειμένου να συνεχισθούν οι συνομιλίες», τόνισε ο Λάρι Κούντλοου σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News. Κατά τον ίδιον, υπάρχουν υψηλόβαθμα στελέχη και από τις δύο πλευρές που θα πρέπει να συνομιλήσουν τηλεφωνικά «εντός της εβδομάδος, ή εντός του επόμενου 10ημέρου», προκειμένου να προλειάνουν το έδαφος για τις διαπραγματεύσεις.

ADVERTISING

Οι δηλώσεις του Κούντλοου δεν ήραν το πέπλο της αμφιβολίας για την έλευση κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον μέσα στον Σεπτέμβριο, σε ανταπόδοση της επίσκεψης στη Σαγκάη του Εμπορικού Εκπροσώπου Ρόμπερτ Λάιτχάιζερ και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Ο Κούντλοου πάντως υπογράμμισε πως η τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν μετά τη μετάβασή τους στη Σαγκάη οι δύο Αμερικανοι αξιωματούχοι με τους Κινέζους διαπραγματευτές Λιού Χε και Ζονγκ Σαν ήταν πολύ πιο θετική απ’ όσο άφησαν να εννοηθεί τα μέσα ενημέρωσης. Ο Κούντλοου δεν παρέλειψε επίσης να διατυπώσει κι ένα θετικό μήνυμα για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας: «δεν φοβόμαστε να είμαστε αισιόδοξοι», τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κίνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας: Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν δασμούς σε κινέζικα προϊόντα

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Βουτιά στα χρηματιστήρια

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές ξανά στους δρόμους - Μαζική αντικυβερνητική συγκέντρωση

Χονγκ Κονγκ: Ο Τραμπ ζητά από τον Σι να συναντηθεί με τους διαδηλωτές

24Media Network