Εμβόλιο κορονοϊού: Ανακοινώνονται σήμερα τα στοιχεία από τις δοκιμές της Οξφόρδης

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανακοινώνονται σήμερα τα στοιχεία από τις δοκιμές της Οξφόρδης
AP Photo/Virginia Mayo

Γνωστά θα γίνουν τα ευρήματα του υπό δοκιμήν εμβολίου ώστε να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από τον κορονοϊό.

Σημαντική η σημερινή μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία του εμβολίου που σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca. Το υποψήφιο εμβόλιο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε τελική επεξεργασία και προετοιμασία, ακολουθώντας μεγάλης κλίμακας δοκιμές (Φάση 3) ώστε να εκτιμηθεί αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόληψη και προστασία από τον κορονοϊό, χωρίς βέβαια να έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα της Φάσης 1.

Οι ερευνητές εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για τη ανασολογική απόκριση των δοκιμών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η απάντηση που είχαν από τις μέχρι τώρα δοκιμές ήταν ενθαρρυντική, κάτι που θα διαδραματίσει και έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο πρόσημο των νέων δεδομένων.;Άλλωστε, αισιόδοξη εκτίμηση και πρόβλεψη είχαν κάνει και αρκετοί Έλληνες επιστήμονες, υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα εμβόλιο κατά της νόσου εντός του έτους.

Αυτή την περίοδο, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται πάνω από 100 εμβόλια σε όλο τον κόσμο, στην προσπάθεια να περιορίσουν και να σταματήσουν την πανδημία του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι θετικά ήταν τα μηνύματα και των ερευνητών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα ευρήματα από το πειραματικό εμβόλιο της “Moderna Inc” να δείχνουν ότι είναι ασφαλές, δημιουργώντας θετική ανοσοαπόκριση. Το εν λόγω εμβόλιο αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές της Φάσης 3 μέχρι το τέλος του μήνα.

Την ίδια ώρα, η Κίνα έδωσε το πράσινο φως για δοκιμές σε ανθρώπους, έστω και στο πρώιμο στάδιο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογίας της γερμανικής εταιρείας BioNTech.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα