Εμβόλιο Κορονοϊού: Η AstraZeneca ακύρωσε την συνάντηση με την Κομισιόν

Εμβόλιο κορονοϊού από την AstraZeneca
Εμβόλιο κορονοϊού από την AstraZeneca SHUTTERSTOCK

Γραπτές απαντήσεις στην Στέλλα Κυριακίδου αντί της προγραμματισμένης συνάντησης φέρεται να επέλεξε η φαρμακευτική AstraZeneca

Η φαρμακευτική AstraZeneca αρνήθηκε να συμμετάσχει στην σημερινή συνάντηση με Ευρωπαίους αξιωματούχους, μετά τις διαφορές που προέκυψαν σχετικά με την παράδοση των εμβολίων κατά της Covid-19.

Η ακύρωση της σημερινής συνάντηση έρχεται μετά από συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική La Republicca το βράδυ της Τρίτης ο CEO της εταιρείας, Πασκάλ Σοριό και στην οποία υπογράμμισε πως η AstraZeneca δεν έχει βάσει συμβολαίου υποχρέωση για συγκεκριμένο αριθμό εμβολίων αλλά για να κάνει το καλύτερο δυνατό(best effort) στην παράδοση των εμβολίων στην ΕΕ.

Αντί της συνάντησης, η εταιρεία απόφάσισε να απαντήσει γραπτώς στην Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία είχε απαιτήσει περισσότερες πληροφορίες από την εταιρεία, αναφέρει το Politico, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από την AstraZeneca.

H διεκυρινίσεις που ζήτησε η κ. Κυριακίδου αφορούν στην ανακοίνωση της φαρμακευτικής ότι θα περικόψει κατά 60% τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Covid-19, Ευρωπαϊκή Ένωση, Εμβόλιο Astrazeneca
SHARE:

24Media Network