Εμβόλιο Κορονοϊού: Η AstraZeneca ακύρωσε την συνάντηση με την Κομισιόν

Εμβόλιο Κορονοϊού: Η AstraZeneca ακύρωσε την συνάντηση με την Κομισιόν
Εμβόλιο κορονοϊού από την AstraZeneca Shutterstock

Γραπτές απαντήσεις στην Στέλλα Κυριακίδου αντί της προγραμματισμένης συνάντησης φέρεται να επέλεξε η φαρμακευτική AstraZeneca

Η φαρμακευτική AstraZeneca αρνήθηκε να συμμετάσχει στην σημερινή συνάντηση με Ευρωπαίους αξιωματούχους, μετά τις διαφορές που προέκυψαν σχετικά με την παράδοση των εμβολίων κατά της Covid-19.

Η ακύρωση της σημερινής συνάντηση έρχεται μετά από συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική La Republicca το βράδυ της Τρίτης ο CEO της εταιρείας, Πασκάλ Σοριό και στην οποία υπογράμμισε πως η AstraZeneca δεν έχει βάσει συμβολαίου υποχρέωση για συγκεκριμένο αριθμό εμβολίων αλλά για να κάνει το καλύτερο δυνατό(best effort) στην παράδοση των εμβολίων στην ΕΕ.

Αντί της συνάντησης, η εταιρεία απόφάσισε να απαντήσει γραπτώς στην Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία είχε απαιτήσει περισσότερες πληροφορίες από την εταιρεία, αναφέρει το Politico, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από την AstraZeneca.

H διεκυρινίσεις που ζήτησε η κ. Κυριακίδου αφορούν στην ανακοίνωση της φαρμακευτικής ότι θα περικόψει κατά 60% τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα