Ένα Boeing 747 ρίχνεται στην μάχη ενάντια στις φλόγες στην Καλιφόρνια

Εντυπωσιακό πλάνο από την συμμετοχή του Boeing747 σε κατάσβεση πυρκαγιάς

Το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροπλάνο στον κόσμο επιστράτευσε η Καλιφόρνια στην επιχείρηση κατάσβεσης της φονικής φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και μέρες.

Είναι ένα παροπλισμένο Boeing 747 που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εκτελούσε δρομολόγια για λογαριασμό ιαπωνικής αεροπορικής εταιρείας, μεταφέροντας μέχρι και 600 επιβάτες. Μετά τον παροπλισμό του μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα "όπλα" πυρόσβεσης των αμερικανικών Αρχών.

Το Boeing 747 Global SuperTanker, όπως είναι πλέον γνωστό, μπορεί να μεταφέρει 72.000 λίτρα νερού ή επιβραδυντικού υγρού. Η ταχύτητά του ανέρχεται σε 600 μίλια την ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο της αμερικανικής επικράτειας μέσα σε τρεις ώρες, αλλά και του κόσμου, μέσα σε είκοσι μόνο ώρες.

ADVERTISING

Οι αρχές επιστράτευσαν το αεροσκάφος προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φονικής φωτιάς που κατακαίει την Καλιφόρνια εδώ και μία τουλάχιστον εβδομάδα. Η φωτιά, που ξέσπασε πιθανότατα από μηχανικό πρόβλημα, έχει κοστίσει έως τώρα τη ζωή σε πέντε ανθρώπους - μία ηλικιωμένη με τα δύο δισέγγονά της και δύο πυροσβέστες - ενώ έχει λάβει έκταση που ισοδυναμεί με αυτήν της πόλης της Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι αμερικανικές αρχές έχουν "δανείσει" το συγκεκριμένο αεροπλάνο για την κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών, όπως πχ αυτών στο Ισραήλ, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιές στην Καλιφόρνια: Νεκρή ηλικιωμένη και τα δύο δισέγγονά της

Τουλάχιστον δύο νεκροί στις φωτιές στην Καλιφόρνια

Φωτιές στις ΗΠΑ: 7.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Κόλαση φωτιάς και εκκενώσεις περιοχών στην Καλιφόρνια

24Media Network