Έναρξη της παγκόσμιας διάσκεψης για τους πρόσφυγες σήμερα στη Γενεύη

Πρόσφυγες κοιτάζουν πίσω από τον φράχτη Hot Spot
Πρόσφυγες κοιτάζουν πίσω από τον φράχτη Hot Spot AP

Η διάσκεψη έχει σκοπό να αναδείξει νέους τρόπους ώστε θα βοηθηθούν οι πρόσφυγες και οι κοινότητες στις οποίες ζουν. Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα τριών ημερών.

Πρόσφυγες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ηγετικά στελέχη των Ηνωμένων Εθνών, διεθνείς οργανισμοί, αναπτυξιακοί φορείς, ο ιδιωτικός τομέας, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και πολλοί άλλοι, παρευρίσκονται από σήμερα μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Το φόρουμ έχει σκοπό να αναδείξει νέους τρόπους προσέγγισης και μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις από διάφορους φορείς, για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τις κοινότητες στις οποίες ζουν, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι συζητήσεις, οι ειδικές εκδηλώσεις και οι υψηλού επιπέδου διάλογοι που θα πραγματοποιηθούν τις τρεις αυτές ημέρες στη Γενεύη, θα εστιάσουν σε έξι βασικούς τομείς: στις ρυθμίσεις για τον καταμερισμό του βάρους και της ευθύνης διαχείρισης του προσφυγικού, στην εκπαίδευση, στην απασχόληση και τις ευκαιρίες βιοπορισμού, στην ενέργεια και τις υποδομές, στην εξεύρεση λύσεων και στην ικανότητα παροχής προστασίας στους πρόσφυγες. «Θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να μοιραστούν όλοι μια σειρά από πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές, που θα δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες μπορεί να κάνει τη διαφορά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η διάσκεψη φιλοξενείται από Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την κυβέρνηση της Ελβετίας σε συνεργασία με την Κόστα Ρίκα, την Αιθιοπία, τη Γερμανία, το Πακιστάν και την Τουρκία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Γερμανία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network