Ενισχύει την παρουσία της στον Κόλπο η Βρετανία

Ενισχύει την παρουσία της στον Κόλπο η Βρετανία
Το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Montrose AP

Ένα ακόμη πολεμικό πλοίο για να προασπίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στέλνει η Βρετανία στον Κόλπο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

Η Βρετανία στέλνει ένα ακόμη πολεμικό πλοίο στον Κόλπο για να προασπίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας μετά τη σύλληψη από το Ιράν ενός υπό βρετανική σημαία πετρελαιοφόρου στην περιοχή.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας, μετά τη σύλληψη από Ιρανούς κομάντο ενός υπό βρετανική σημαία τάνκερ τον Ιούλιο. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μετά τη σύλληψη από τις βρετανικές δυνάμεις ενός ιρανικού πετρελαιοφόρου κοντά στο Γιβραλτάρ, με την κατηγορία της παραβίασης των κυρώσεων στη Συρία.

Το Βασιλικό Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το HMS Duncan, μια φρεγάτα τύπου 45, αναχώρησε από τη Βρετανία στις 12 Αυγούστου, μαζί με το HMS Kent, το οποίο επίσης κατευθύνεται προς τον Κόλπο για να αντικαταστήσει βρετανική φρεγάτα.

“Οπουδήποτε στον κόσμο κυματίζει η κόκκινη σημαία, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας κάθε φορά που αυτή δοκιμάζεται”, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα