Επεισόδια και καταδίκη για τα περιστατικά βίας στο ΔΣ Χειμάρρας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΞ για όσα σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ στην Χεμάρρα. Τα χαρακτηρίζει “απαράδεκτα” και ζητά να τηρηθούν οι δεσμεύσεις προς την ελληνική μειονότητα

Την έντονη ανησυχία και την καταδίκη του εκφράζει, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών για «τα απαράδεκτα περιστατικά άσκησης βίας που διαδραματίστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας».

Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί την αλβανική κυβέρνηση «να ανταποκριθεί στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, καθώς και στις απαιτήσεις που επιβάλλει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της ως προς την ελληνική εθνική μειονότητα και διασφαλίζοντας την προστασία όλων των δικαιωμάτων των μελών της, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του δικαιώματος στην ιδιοκτησία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιστατικά βίας έλαβαν χώρα όταν, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Χειμάρρας, κάτοικοι και καταστηματάρχες που εξέφρασαν τη διαφωνία τους για θέματα που άπτονταν των περιουσιακών τους στοιχείων, δέχθηκαν επίθεση από ταραχοποιά στοιχεία.

SHARE:

24Media Network