Έπεσε η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω της στάσης της στην προσφυγική κρίση

Έπεσε η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω της στάσης της στην προσφυγική κρίση

Η Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται μόλις στην τέταρτη θέση της προτίμησης των Γερμανών που ερωτήθηκαν ποιος πολιτικός θέλουν να διαδραματίσει μελλοντικά σημαντικό ρόλο

Σημαντική πτώση στην δημοτικότητά της γνωρίζει η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγελα Μέρκελ, εξαιτίας της στάσης της στην προσφυγική κρίση. Αντιθέτως, ενισχύεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που τήρησαν πιο αυστηρή στάση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας TNS Forschung για λογαριασμό του περιοδικού «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο, στο ερώτημα «ποιος πολιτικός θέλετε να διαδραματίσει μελλοντικά σημαντικό ρόλο», το 67% των Γερμανών επιλέγει τον σοσιαλδημοκράτη (SPD) υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και το 65% τον χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU). Τα ποσοστά των δύο υπουργών παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη μέτρηση. Ακολουθεί ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ με πτώση τεσσάρων μονάδων στο 64%, ενώ η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ βρίσκεται μόλις στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 63% και απώλεια πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο αρχηγός του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος κερδίζει επτά μονάδες και φθάνει στο 56%. 'Ανοδο έξι μονάδων γνωρίζει και ο αρχηγός του «αδελφού» κόμματος της CDU στην Βαυαρία, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ που συγκεντρώνει το 44% των επιλογών. Η μεγαλύτερη πτώση, κατά πέντε μονάδες, σημειώνεται, εκτός από την κυρία Μέρκελ και στην περίπτωση της αντιπροέδρου της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ
SHARE:

24Media Network