Έπιασε λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Zaandam μετά από ημέρες περιπλάνησης

Το κρουαζιερόπλοι Zaandam Rotterdam
Το κρουαζιερόπλοι Zaandam Rotterdam AP PHOTO/WILFREDO LEE

Έπιασε λιμάνι το κρουαζιερόπλο Zaandam μετά από ημέρες περιπλάνησης

 Το κρουαζιερόπλοιο Zaandam, το οποίο περιπλανήθηκε για ημέρες αφού απορρίφθηκε από χώρες της Λατινικής Αμερικής επειδή μεταφέρει επιβάτες προσβεβλημένους από τον κορονοϊό, ελλιμενίσθηκε χθες, Πέμπτη, στη Φλόριντα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Η ακτοφυλακή, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, οι αξιωματούχοι της υγείας και η κομητεία του Μπρόουαρντ κατέληξαν στην απόφαση να επιτρέψουν στα κρουαζιερόπλοια Zaandam και Rotterdam να ελλιμενισθούν στο Πορτ Εβεργκλέιντς", στην περιοχή του Φορτ Λόντερντεϊλ, είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσω του Twitter ο δήμαρχος της πόλης αυτής Ντιν Τραντάλης.

ADVERTISING

"Είμαι ευτυχής που μπορώ να μοιραστώ την είδηση αυτή μαζί σας. Το ταξίδι της επιστροφής σας στο σπίτι μπορεί σύντομα να αρχίσει", δήλωσε στους επιβάτες ο πλοίαρχος του Rotterdam, Μπας Φαν Ντρόιμελ, σύμφωνα με ακουστικό μήνυμα που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εξ αυτών.

"Ήταν ένας μακρύς περίπλους", πρόσθεσε ο πλοίαρχος. Η τύχη του Zaandam, επί του οποίου υπάρχουν τέσσερις νεκροί, αποτέλεσε αντικείμενο δύσκολων διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα.

Ο κυβερνήτης αυτής της Πολιτείας, στην οποία διαμένουν πολλοί συνταξιούχοι, ο Ρος Ντεσάντις, είχε αρχικά αντιταχθεί στην άφιξή του, δηλώνοντας πως δεν θέλει "να του πασάρουν" τους ασθενείς που θα εξαντλούσαν τους τοπικούς πόρους για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Στη συνέχεια υπαναχώρησε, λέγοντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως δεν είχε αντιληφθεί πως στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν και Αμερικανοί.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την ανάγκη να απομακρυνθούν οι επιβάτες από τα κρουαζιερόπλοια. "Οφείλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Τα βρίσκουν σκούρα", είχε πει μεταξύ άλλων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network