Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων

Ισραηλινός στρατιώτης - φωτό αρχείου
Ισραηλινός στρατιώτης - φωτό αρχείου AP

Στον ιστότοπό του το WAFA ανέφερε ότι οι στρατιώτες εισήλθαν στην αίθουσα των σέρβερ και αναζήτησαν αρχεία στα κεντρικά γραφεία του πρακτορείου στη Ραμάλα.

Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν επιδρομή στις εγκαταστάσεις του επίσημου παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μια μέρα μετά την ένοπλη επίθεση ενός Παλαιστινίου σε Ισραηλινούς πολίτες σε κοντινό εβραϊκό εποικισμό.

Στον ιστότοπό του το WAFA ανέφερε ότι οι στρατιώτες εισήλθαν στην αίθουσα των σέρβερ και αναζήτησαν αρχεία στα κεντρικά γραφεία του πρακτορείου στην Ραμάλα.

ADVERTISING

«Αποχώρησαν από τα γραφεία του πρακτορείου αφού πήραν αντίγραφα υλικού κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης», τόνισε.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την Κυριακή, επτά Ισραηλινοί τραυματίστηκαν όταν Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον τους καθώς περίμεναν σε στάση λεωφορείου κοντά στον οικισμό Όφρα, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Μεταξύ των θυμάτων μια 21χρονη έγκυος που γέννησε πρόωρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κατάσταση της υγείας της 21χρονης έχει σταθεροποιηθεί, αλλά το νεογνό βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, τόνισε μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου Shaare Zedek στην Ιερουσαλήμ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας…κυνηγούν αυτούς τους δολοφόνους. Θα τους πιάσουν», τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανάχιου, αποκαλώντας «τερατώδη» την επίθεση.

Με ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός υπογράμμισε σήμερα ότι διεξάγει έρευνες σε γειτονικά χωριά αναζητώντας τους δράστες. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η επιδρομή στο WAFA συνδέεται με την ένοπλη επίθεση.

Οπτικοακουστικό υλικό που τραβήχθηκε από κινητό τηλέφωνο και αναρτήθηκε στον ιστότοπο του παλαιστινιακού πρακτορείου δείχνει πέντε στρατιώτες εντός της αίθουσας σύνταξης, να δίνουν εντολή σε εργαζομένους να ανοίξουν μια αίθουσα, καθώς κάποιος ακούγεται να λέει «οι κάμερες βρίσκονται εδώ μέσα».

Ισραηλινές δυνάμεις έκαναν έρευνες επίσης σε άλλα σημεία στη Ραμάλα σήμερα, ζητώντας από επιχειρήσεις να τους παραδώσουν το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε κάποιες περιοχές με εκτόξευση πετρών από Παλαιστινίους και χρήση δακρυγόνων από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, ανέφερε ένας Παλαιστίνιος ιατρικός αξιωματούχος.

Η παλαιστινιακή ένωση δημοσιογράφων καταδίκασε την ισραηλινή επιδρομή στο WAFA., χαρακτηρίζοντας την «κατάφωρη παραβίαση που διέπραξε ο στρατός κατοχής ενάντια όλων των παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Ισραήλ
SHARE:

24Media Network