“Επιμορφωτικό”: Διακινητές ναρκωτικών καταδικάστηκαν σε θάνατο μπροστά σε μαθητές και εκτελέστηκαν

“Επιμορφωτικό”: Διακινητές ναρκωτικών καταδικάστηκαν σε θάνατο μπροστά σε μαθητές και εκτελέστηκαν
Διακινητές ναρκωτικών καταδικάστηκαν σε θάνατο μπροστά σε μαθητές και εκτελέστηκαν

Μαθητές φορώντας τις σχολικές τους στολές φαίνονται να παρακολουθούν τη διαδικασία, που έλαβε χώρα σε αθλητικό χώρο στην Κίνα.

Την κατακραυγή από ΜΜΕ και οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει προκαλέσει η κίνηση δικαστηρίου της Κίνας να καταδικάσει σε θάνατο, και μάλιστα δημοσίως μπροστά σε εκατοντάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και μαθητές, και να εκτελέσει δύο διακινητές ναρκωτικών.

Οι δύο άνδρες έμαθαν την ποινή τους σε έναν αθλητικό χώρο στο Χαϊκού, στην επαρχία Χαϊνάν στη νότια Κίνα, και οδηγήθηκαν για εκτέλεση αμέσως μετά.

Πολλοί από τους θεατές ήταν μαθητές, που είχαν πάει οργανωμένα, φορώντας τις σχολικές τους στολές, να παρακολουθήσουν την καταδίκη, σύμφωνα με βίντεο του τοπικού ειδησεογραφικού πρακτορείου hinews.cn.

Η δημόσια καταδίκη, την οποία παρακολούθησαν από κοντά περίπου 300 άνθρωποι, οργανώθηκε από το τοπικό δικαστήριο και ήταν μέρος της εκστρατείας της κυβέρνησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κατάχρησης και της Παράνομης Εμπορίας Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου.

Οι ποινές και διαταγές εκτέλεσης είχαν εκδοθεί από το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι ασυνήθιστο στην ασιατική χώρα δικαστήριο να ανακοινώνει θανατικές ποινές μπροστά σε πλήθος, που μερικές φορές είναι και χιλιάδες άνθρωποι. Στο πρόσφατο περιστατικό μάλιστα, οι θεατές φαίνεται να υποστηρίζουν το όλο σκηνικό.

Δάσκαλος σε τοπικό σχολείο δήλωσε στο China News ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορεί να βοηθήσουν τους μαθητές να “εκπαιδευτούν” και να “φοβούνται” να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα