Επιστρέφει στις ΗΠΑ ο τούρκος πρεσβευτής που είχε ανακληθεί λόγω Ισραήλ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών HURIYET

Στην Ουάσινγκτον για να προετοιμάσει την επίσκεψη Τσαβούσογλου επιστρέφει ο διπλωμάτης που είχε ανακληθεί μετά τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων στα σύνορα της Γάζας

Στην Ουάσινγκτον επιστρέφει ο πρεσβευτής της Τουρκίας που είχε ανακληθεί για διαβουλεύσεις πριν από δύο εβδομάδες, μετά την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε αξιωατούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Σερντάρ Κιλίτς είχε ανακληθεί στην Άγκυρα εν μέσω της διαμάχης με το Ισραήλ και την Ουάσινγκτον σχετικά τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα της Γάζας νωρίτερα αυτό τον μήνα.

ADVERTISING

Η Τουρκία, από τους πιο έντονους επικριτές της αντίδρασης του Ισραήλ στις διαδηλώσεις στη Γάζα και της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ, ανακάλεσε επίσης τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ και συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο των ισλαμικών κρατών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον στις 4 Ιουνίου, δήλωσε χθες πως ο Κιλίτς θα επιστρέψει για να κάνει τις ετοιμασίες για την επίσκεψη.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με τον οποίο θα συζητήσουν για την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, από την οποία η Τουρκία θέλει να εκδιωχθεί η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τουρκία
SHARE:

24Media Network