Επιστρέφουν στα σχολεία 25.000 Παλαιστίνιοι δάσκαλοι μετά τις απεργίες

Επιστρέφουν στα σχολεία 25.000 Παλαιστίνιοι δάσκαλοι μετά τις απεργίες

Μετά από ένα μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων, 25.000 Παλαιστίνιοι δάσκαλοι επιστρέφουν στα σχολεία της Δυτικής Όχθης

Οι Παλαιστίνιοι δάσκαλοι συμφώνησαν χθες να τερματίσουν την απεργία που διεξήγαγαν εδώ και ένα μήνα, εισακούοντας την έκκληση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να επιστρέψουν στην εργασία τους, παρά το γεγονός ότι, όπως ανακοίνωσαν, ικανοποιήθηκε μόνο ένα μέρος των αιτημάτων τους.

Από τις 10 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 25.000 δάσκαλοι σε σχολεία της Δυτικής Όχθης απείχαν από τα καθήκοντα τους, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις σχετικά με τις αμοιβές και τα επιδόματα που λαμβάνουν.

Η απεργία ήταν μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη και προκάλεσε αναστάτωση στα σχολεία, στους μαθητές και τους γονείς, με περισσότερα από 540.000 παιδιά να κάθονται στο σπίτι ή να περιπλανώνται στους δρόμους, οδηγώντας την Παλαιστινιακή Αρχή να παρατάξει την αστυνομία στους δρόμους της Ραμάλας.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, χιλιάδες εκπαιδευτικοί κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης, όπου εδρεύει η παλαιστινιακή κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενοι ότι λαμβάνουν πολύ λιγότερα προνόμια από άλλους κυβερνητικούς υπαλλήλους.

"Με πόνο καρδιάς, μπορούμε μόνο να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο Αμπάς…Μας έκανε νέες προτάσεις, ακόμη και αν αυτές δεν ικανοποιούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας", υπογράμμισε η ανακοίνωση της ένωσης εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, θα καταβληθούν στους εκπαιδευτικούς αναδρομικοί μισθοί σε τέσσερις δόσεις έως τον Σεπτέμβριο καθώς και αύξηση μισθού 10% από την σχολική περίοδο 2017-2018.

Με την οικονομία της Δυτικής Όχθης να αντιμετωπίζει δυσκολίες, την Παλαιστινιακή Αρχή να αντιμετωπίζει το βάρος του χρέους και την ισραηλινή κατοχή να αποτελεί πηγή διαρκούς πίεσης, λίγα είναι τα διαθέσιμα χρήματα που μπορεί να δοθούν για αυξήσεις μισθών των δασκάλων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network